изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:59 EEST
УБИВАТ НИ БАВНО, БЪРЗО ДОРИ: Фондът за лечение на деца отказа помощ на момче с тумор в мозъка    
Общество
Фондът за лечение на деца в чужбина е отказал да отпусне средства за лечението на 10-годишния Николай Марков от Добрич, който има тумор в мозъка и е опериран два пъти неуспешно у нас, съобщи БНТ. Сега родителите на детето търсят 30 000 долара за операция в турска клиника.


Тежката диагноза била поставена на Ники преди година, когато момчето се прибира от училище със силно главоболие. Само след дни родителите му чуват страшната диагноза - тумор в мозъка.

"Животът ми се преобърна за части от секундата. Много тежко го преживяваме, но въпреки всичко се стараем да бъдем силни, защото трябва да сме силни заради детето си", казва през сълзи майката Тони Маркова.

Родителите водят детето си в София, където Николай е опериран в УМБАЛ "Света Анна". Първата операция обаче е неуспешна и лекарите насрочват втора - през юни 2012 г. Момчето отново е оперирано. Следват 33 курса лъчетерапия във Варна.

„При първата операция разрезът беше отзад на тила и съответно нямаше възможност да се достигне до самия тумор. И така черепът бе отворен и затворен. При втората операция пак не успяха да отстранят тумора. Махнали са около 30%, но след направен скенер, един месец след втората операция, туморът си беше със същите размери", обяснява майката.

Така семейство Маркови решава да потърси помощ в Турция. Неврохирург в клиника в Истанбул им дава надежда за успешно отстраняване на тумора, което обаче ще им струва 30 000 долара. Тогава майката подава документи във Фонда за лечение на деца в чужбина. Следва отказ, защото по мнението на специалистите, операцията може да бъде извършена и у нас.

„Не, няма да бъде в България. Аз вече съм взела твърдо решение за себе си. Избрах да лекувам детето си в България, два пъти го подложих на оперативно лечение, но резултатите не ме удовлетворяват.", категорична е Тони Маркова.

Който иска да помогне на Ники, банковата сметка на майка му е:

SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK

IBAN: BG12 TTBB 9400 5526 0870 66
BIC: TTBBBG22

Тони Николаева Маркова

КРИЗА Е - ЗА МАЙКИ И ПЕНСИОНЕРИ: Служителите на екоминистерството с най-много бонуси

КРИЗА Е - ВРЕМЕ ЗА ЦИНИЗЪМ: Властта с по-високи заплати, депутатите не успели да гласуват замразяването им

КРИЗА Е: Пристигнаха новите коли на депутатите на стойност 1,5 млн. лева

КРИЗА Е: Мисия "Афганистан" ни стува 300 млн. лв.

КРИЗА Е: Министрите с нови коли за ЧНГ

КРИЗА Е: Депутатите навъртели 1,2 млн. км за година със служебни пари

КРИЗА Е: Застраховат депутатите срещу контузии

КРИЗА Е: От 1 януари всеки магазин с 4 кофи за боклук

КРИЗА Е: Депутатите вероятно ще продължават да вземат по две трети над заплатата без данъци

КРИЗА Е: Депутатите си докарали допълнително близо 1,5 млн. лв.

 


Сходни връзки

УБИВАТ НИ БАВНО, БЪРЗО ДОРИ: Фондът за лечение на деца отказа помощ на момче с тумор в мозъка | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УБИВАТ НИ БАВНО, БЪРЗО ДОРИ: Фондът за лечение на деца отказа помощ на момче с тумор в мозъка
Автор: Anonymous да 2013-02-07 @ 14:24 EET
Пожелавам от все сърце семейството да събере парите и да се излекува Ники в Турция.Възмутена съм от отговора на докторите от агенцията за лечение на деца в чужбина,при условие че 2-те операции в България са неуспешни нека дадат шанс на Ники да се лекува в чужбина!
УБИВАТ НИ БАВНО, БЪРЗО ДОРИ: Фондът за лечение на деца отказа помощ на момче с тумор в мозъка
Автор: Anonymous да 2013-02-07 @ 18:50 EET
Ние нямаме държава, тя не мисли за бъдещето си!Нашите държавници само цедят народа! Бил съм в Кипър ,там за дете ако кипърски лекари не са най добрите в Европа детето се качва на самолет с майка си и медицинско лице и отива директно в Европа дали в Австрия дали в Германия или Англия ОТИВА ТАМ КЪДЕТО ЩЕ МУ ПОМОГНАТ НО НЕ И ТУК . Един съвет към родителите; отивате в Германия правите фирма( не е скъпо) тоест самонаемате се и след месец  влиза малкия в болница това е нищо друго а НЗОК да го духа

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди