изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:55 EEST
Тарторката на бандатата "Универсалните" е арестувана при опит да отлети за Дубай    
По светаВ Белград е задържана и Мила Георгиева, обвинена задочно на 14 декември 2012 г. като ръководител на организирана престъпна група (заедно с Иван Георгиев Танев), създадена с цел извършване на престъпления срещу данъчната система, съобщиха от пресцентъра на институцията. Това съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура.

Трима от членовете на групата - Ирена Косева, Владислав Милчев и Веселин Лафчиев, бяха задържани на 13 декември м.г. при спецоперация на ГДБОП и ДАНС с кодовото название „Универсалните“. Танев и Георгиева се оказаха извън страната.

Мила Георгиева е задържана от сръбските власти на летището в Белград при опит да отлети за Дубай. Тя е арестувана, тъй като името й фигурира в червения бюлетин за издирвани лица на Интерпол. Арестът на Георгиева е потвърден от съдия. От българска страна е задвижена процедура по екстрадирането на Мила Георгиева в София, тъй като Сърбия все още не е член на Европейския съюз. По същото досъдебно производство в неизвестност остава единствено Иван Танев, син на бившия земеделски министър Георги Танев.

Според събраните до момента доказателства и престъпната група е действала чрез система от търговски дружества по схемата „буфери-липсващи търговци-брокери“.

Групата, ръководена от Иван Танев и Мила Георгиева, е внасяла бяла рафинирана захар и хранителни продукти от Молдова и извършвала вътрешно общностни придобивания на подобни стоки от Гърция и Чехия. Тя е действала от началото на ноември 2011 г. и е нанесла около 16 млн. лв. щети на бюджета.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Тарторката на бандатата "Универсалните" е арестувана при опит да отлети за Дубай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди