изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:44 EEST
Фараж: А ако 1 млн. турци дойдат в България?    
Европейски съюз"Имате правото да обичате страната си, както аз обичам моята. Как бихте сте почувствали, ако да речем Турция се присъедини към ЕС и един милион турци емигрират в страната ви? Хората на България ще бъдат ли щастливи?"

Така евродепутатът и лидер на британската Партия за независимост Найджъл Фараж отговаря на критиките в писмото на дъщерята на PR специалиста Максим Бехар - Ралица Бехар, която е учила във Великобритания.
Тя се възмути на изказването му, че българите щели да се преселят масово в Англия от началото на 2014 г. и ако той бил българин, веднага щял да си стегне багажа. Ралица Бехар покани евродепутата да посети България и да се убеди, че греши.

"Благодаря Ви за вежливото писмо и за поканата да посетя твоята страна. Планирах да дойда тази седмица, но понеже трябва да бъда в Брюксел за важна среща на Европейския съвет, за съжаление няма да имам възможност. Но помолих колегата ми евродепутат Пол Нютал, зам.-председателя на Партията за независимост на Великобритания, да ме замести. Той ще бъде в България на проучвателна мисия от сряда до петък тази седмица", пише в отговора си Фараж. Той бил доволен как коментарите му са помогнали за дебати в България – горда страна с много образовани хора.

Фараж обяснява, че обича Великобритания, но не значи, че мрази България, цитира го "Стандарт". Познавам много чудесни българи и нямам никакво желание да омаловажавам прекрасните хора на България, казва той.

"Наистина е чудесно, че сте успяла да дойдете във Великобритания, да си позволите висше образование и да се възползвате от здравеопазването, финансирано от английските данъкоплатци. Прав ли съм да предполагам, че вашето семейство е достатъчно богато за българските стандарти, за да поеме издръжката ви във Великобритания за повече години?", посочва Фараж.

По думите му много българи са напуснали страната заради лошите условия и никога няма да се върнат.
Затова Вие сте привилегирована да имате правото да избирате – да се върнете в роднината и да бъдете със семейството и приятелите си, пише той на Бехар.

Фараж припомня, че след приемането на 10 страни в ЕС през 2004 г. над 1 млн. имигранти са дошли във Великобритания и това причинило сериозен натиск на здравната система и социалните помощи.
"Много британци са справедливо притеснени за културата и състоянието на градовете си – които радикално се променят, без дори да бъдат попитани.
Моля, бъдете сигурна, че британската партия за независимост е срещу всякакви форми на расизъм и дискриминация. Но този въпрос за масова имиграция няма нищо общо с религията, става въпрос за проста икономика. Великобритания не може да си позволи да настани всеки човек, който иска да дойде. Полският език в момента е вторият най-говорим език във Великобритания!", коментира евродепутатът.

Според него в подобна ситуация България едва ли би била толкова благосклонна.
"Как бихте сте почувствали, ако да речем Турция се присъедини към ЕС и един милион турци емигрират в страната ви? Хората на България ще бъдат ли щастливи? Ще бъдете ли доволни, когато един милион чужденци се възползват без вашето съгласие от системата на здравеопазването и социалната система за сметка на българския данъкоплатец?".

"Месечната пенсия в България е около 100 или 138 евро – ако сравним с останалите западни части на Европа, България е много по-бедна страна. Това не е обида, както предполагате, а факт! Приветствам българите за това, че са хвърлили оковите на репресивната комунистическа система и са приели новата Конституция през 1991 г. Това го казвам като добър приятел на България, който желае тя да бъде просперираща и свободна", обяснява лидерът на британската партия.

По думите му според доклад на Европейската комисия нито България, нито Румъния са постигнали добри резултати в съдебната реформа, борбата срещу корупцията и организираната престъпност и поръчковите убийства все още са основен проблем.
Причината, поради която толкова българи били бедни, била политическата система, която печели за сметка на обикновения българин.

"Какво ще се случи, ако всички образовани и млади хора на България напуснат страната? Това изтичане на мозъци ще направи страната още по-бедна. Вижте какво се случи в страни като Латвия, където много градове останаха без младите си и талантливи хора. Масовата емиграция е лош вариант за вас, за нас във Великобритания – също!", смята той.
Според него нормално е българите да желаят по-добър живот, но масовата емиграция от България към Великобритания не била отговорът.

Отговор е слагането на края на политическата корупция в обичаната Ви страна, завършва писмото си Найджъл Фараж.

Преди 2 дни той каза за Дарик радио, че не е редно новодошлите имигранти от самото начало да имат достъп до социалните помощи във Великобритания. Тази възможност трябва да им се отваря чак след 5-годишен престой, по време на който те ще са си плащали данъците в тази държава.

Правителството на Великобритания да се извини на българските граждани за изявленията на Найджъл Фараж, обяви междувременно Волен Сидеров на протест на „Атака” пред британското посолство. Сидеров посочи, че очаква и действия на българското правителство в защита на българите, които работят, учат и живеят в Обединеното кралство. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Фараж: А ако 1 млн. турци дойдат в България? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди