изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:42 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 08.02.2013    
Времето

През нощта през страната ще премине вълнови циклон. Ще бъде облачно, на много места с валежи: в Западна и почти цяла Северна България от сняг, в останалата част от стараната – от дъжд. Ще се образува и снежна покривка. На отделни места валежите ще бъдат интензивни, придружени от гръмотевици. От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух.

Добрич, градският парк "Св. Георги"Alana Campos 7Балчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна Дукова



В източните райони все още ще духа южен вятър и там сутрешните температури ще бъдат високи до 7-8°, докато в останалата част от страната минималните ще бъдат между минус 2° и плюс 3°. В София: минус 2° - минус 1°. Утре преди пладне все още на много места ще продължи да превалява сняг, в източните и южни райони – дъжд, но постепенно валежите ще отслабват и ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина умерен, но до края на деня ще отслабне и ще стихне. От юг-югозапад ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността. Максималните температури между 3° и 8°, по Черноморието до 10-13°. В София: 2-3°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините преди обяд все още ще превалява сняг, но след обяд валежите ще спрат, а над Рило-Родопската област и облачността ще се разкъса и намалее. По билата ще продължи да духа силен югозападен, а в ниските планински райони запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, температурите ще се понижат, а облачността ще се разкъса. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 08.02.2013 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди