изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:30 EEST
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 8-14 февруари 2013 г.    
Времето

В петък сутринта все още ще има валежи от дъжд, които постепенно ще спрат, облачността ще намалее, южният вятър ще отслабне до умерен. Максималните стойности на температурите ще са преди и около обяд, най-често между 6 и 11 градуса. Следобед, с обръщане на вятъра от запад и северозапад, ще прониква по-студен въздух и температурите бързо ще се понижат.

Балчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна Дукова2009 11 Kelley Thompson 45Szeged/Сегед 20



                           В събота от югозапад ще се заоблачава, главно над Югоизточна България и по Южното Черноморие е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между минус 2 и плюс 3 градуса, максималните между 4 и 9.
На 10-ти и 11-ти ще бъде облачно с валежи от дъжд. През   нощта срещу понеделник в района на Разград и Търговище дъждът ще преминава в сняг. Температурите ще останат без съществена промяна. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток и североизток, едва в понеделник вечер ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат.
На 12-ти сутринта по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност, а във вътрешността на района ще преобладава слънчево време, по-късно през деня от юг ще се появи предимно висока облачност. Минималните температури ще са отрицателни, но през деня вятърът ще се ориентира от югоизток и максималните температури ще се повишат до 6-9 градуса.
През последните два дни южно от страната ще премиван циклон, по който облачността ще се увеличи. Възможни валежи и усилване на вятъра от североизток се очакват едва в края на периода.
 
Вълнението на морето по крайбрежието най-често ще е 2-3, а в открито море при усилване на вятър ще се увеличава до 3-4 бала. Температура на морската вода от 5 до 7 градуса.
 

Деж.синоптик: В. Рафайлова
  
 

Национален институт по метеорология
и хидрология при БАН - филиал Варна

 


Сходни връзки

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 8-14 февруари 2013 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди