изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:32 EEST
Местан: Задачата на ДПС е да свали ГЕРБ от власт    
Политика Всички членове на Централния съвет на ДПС са силно амбицирани да дадат принос към тази задача, която стои пред българската демокрация – свалянето на ГЕРБ от власт и реализирането на алтернативно, демократично управление. ДПС е една много силна партия.

Това каза на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан след заседание на Централния съвет на партията, предаде „Фокус”.

Добре е всички наши „доброжелатели”, които може би очакват отслабване на партията след промените в ръководството на партията, след покушението срещу нашия лидер, час по-скоро да коригират тези си очаквания, защото ДПС се намира в изключително добра кондиция, заяви Местан.
Той добави, че всички в ръководството и в структурите на партията са наясно, че от ДПС се очаква да бъде един от основните фактори за възстановяване на демокрацията на България, което означава съставянето на правителство, което да нормализира политическия процес в страната.

Заместник-председатели на партията отново ще бъдат Филиз Хюсменова, Христо Бисеров, Алиосман Имамов, Рушен Риза.
В състава на Централния съвет влизат Джевдет Чакъров, Джейхам Ибрямов, Емел Етем, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Рамадан Аталай, Ремзи Осман, Тунджер Кърджалиев, Хасан Адемов, Юнал Лютфи и Янко Янков, както и нови попълнения като Исмает Исмаил, един от основателите на партията, съкилийник на Ахмед Доган, пострадал от тоталитарния режим, обявиха от ДПС.

Ново име в Централното оперативно бюро е новият тип политик с европейското образование, утвърден парламентарист - Четин Казак, съобщи още Местан.
В Централното оперативно бюро влиза е и новият лидер на Младежкото ДПС Илхан Кючуков.

„Убеден съм, че това е екип, който може да изнесе на гърба си много тежката задача не само да съхрани, но и да разшири политическата тежест и влияние на ДПС в българската политика”, заключи Лютви Местан.

По думите му следващо управление по необходимост ще бъде коалиционно, без да е задължително да бъде от партийни функционери.
Несъмнено зад следващото правителство на България ще стои максимално широка политическа подкрепа и съгласие на онези политически сили от демократичния спектър, които оценяват управлението на ГЕРБ като недемократично, допълни Местан.

Според него създателят на ДПС, който е почетен председател на ДПС, е гарант за непреходните стойности и за осъществяването на стратегическите цели на партията.
"Грешат тези анализатори, които смятат, че Ахмед Доган се оттегля от политиката. Това не е възможно. ДПС е другото аз, както самият Доган казва, и той ще остане верен на каузата на ДПС. Грешат и онези, които смятат, че избирането на нов председател на ДПС е едва ли не чисто формален тактически ход", каза още Местан и увери, че ДПС ще остане много силна партия. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Местан: Задачата на ДПС е да свали ГЕРБ от власт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди