изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:04 EEST
Бабикян: "Производителите" на Борисов си прибират "стоката"    
Общество

Обвързаността на политиката в България с мутренско-милиционерските кръгове кристализира именно през днешното управление и дойде ред Борисов да си го признае, може би защото той осъзна, че тези, които му помогнаха той да се окаже на тази позиция, днес се обръщат срещу него и започват да вадят документи.



В случая с досието "Буда" е очевидно, че се вадят документи, които трябва да свалят на земята настоящия министър-председател. "Производителите" му като министър-председател очевидно са решили да си приберат "стоката" от пазара. Това коментира по БНР политологът Арман Бабикян.

Относно изказването на Бойко Борисов, че още през 1997-а година той е бил подготвян за премиер и затова са му спретнали досие, Арман Бабикян коментира: "Това е хитът на деня. Борисов става автор на теорията за това, че водещите политици в страната, особено тези, които ни управляват, отдавна се отглеждат в средата на специалните служби, за да могат някой ден те да поемат руля на управлението на държавата и организирания бандитизъм. Мисля, че с това изречение Борисов даде особен принос към демократичните характеристики на българската държава – принос, сравним с обръчите на Доган и порциите, които се раздават, защото по своята циничност и откровеност по нищо не отстъпва".

"В случая с "Хизбула" при всички положения бих направил това, което направиха управляващите, но малко по-рано, тъй като сериозна част от данните, които с половин уста бяха изнесени, бяха известни и преди около два месеца, за да не се налага да се четат в западни вестници и след това да ги чуваме от устата на вътрешния министър. Това може би щеше да направи българската позиция малко по-сериозна", изказа мнение Бабикян.

Той добави още: "От друга страна, беше логично да се проведат закрити консултации при държавния глава, да бъде представена достъпната фактология – тази, която не би попречила на хода на следствието, на останалите участници в КСНС и оттам нататък страната ни да излезе с единна позиция, независимо дали някой е на власт или в опозиция, а не да се случи това, което сега стана – държавата обяви кого подозира за извършител на атентата и веднага в хор наскачаха опозиционни лидери, които обясняваха, че така не се правело, че страната е в опасност, пазете се по подлезите и всякакви други неща, които разклатиха авторитета на страната изключително сериозно и поставиха под въпрос въобще способността на България да произнася послания в международен план.

Това дали "Хизбула" стои, или не зад атентата, в случая остава на второ място. На първо място идва въпросът дали България въобще може да изглежда сериозна. Тогава нямаше да се окажем в комичната ситуация, да не кажа и срамната ситуация – председателят на ПЕС да е на сайта на "Хизбула", което е доста унизително, и косвено да се опитва да адвокатства на една терористична за по-голямата част от света организация. Също така надомни националисти, които с изключително внимание тършуват из Родопите за някой с по-дълга брада и със забранени книги, а в същото време проявяват изключителна търпимост към взривове на автобуси с човешки жертви на българска територия", каза Бабикян. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Бабикян: "Производителите" на Борисов си прибират "стоката" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди