изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:25 EET
Полицията арестува кмета на Павел баня и концесионера на плажа в града    
Ред и сигурностКриминалисти арестуваха в петък вечерта кмета на Павел баня Станимир Радевски и местния бизнесмен Теньо Паунов. Паунов е съпруг на заместник-кметицата на община Павел баня Милена Паунова. Задържането на двамата е станало след акция на БОП-Стара Загора.


По официална информация от ОДМВР-Стара Загора кметът на Павел баня е задържан заради това, че в периода от 2 февруари 2004 г. до 10 ноември 2008 г. в качеството си на длъжностно лице е превишил правата си е прехвърлил пет УПИ на Теньо Паунов, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел Баня.

С тези действия общината Павел баня е била ощетена със сумата от 803 800 лв. По случая се води досъдебно производство.

60-годишният Радевски е трети мандат кмет на община Павел баня. Кандидатурата му бе издигната последния път от партия Социалдемократи и земеделците на Мозер. Заради сигнали за купуване на гласове, резултатите от местните избори през 2011 г. в Павел баня стигнаха до съд.

За първи път Станимир Радевски влиза в общината като кмет през 2003-а и оттогава е несменяем. В мандатите му община Павел баня усвои мащабни средства по редица европроекти, в областта на земеделието, туризма и социалните дейности.

Досега Станимир Радевски не е бил задържан, за разлика от 50-годишния Теньо Паунов, който назад в годините има срещи с органите на реда. През 2003 г., в стопанисвания тогава от Паунов Спортно-развлекателен плажен комплекс в Павел баня са открити наркотици и боеприпаси. Три години по-късно Старозагорският съд издава условна присъда от две години лишаване от свобода на Паунов за наркотициите, но го оневинява за откритите в комплекса боеприпаси. Самият Паунов също не се признава за виновен.

Преди кариерата си в местната власт кметът на Павел баня Станимир Радевски е бил треньор на националния отбор по колоездене, зам.-шеф на областното звено на Изпълнителна агенция автомобилна администрация. Завършил е Спортната академия и Висшия институт за подготовка на офицери. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Полицията арестува кмета на Павел баня и концесионера на плажа в града | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди