изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 19:15 EEST
ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДУО ГРАБИТЕЛИ-РЕЦИДИВИСТИ    
Ред и сигурност

За две години ще влязат в затвора 23-годишният Георги Димов и 22-годишният Симеон Михайлов, които са осъдени от Окръжния съд за грабеж, съобщиха от пресцентъра на съда.



 

 

Димов е признат от Районния съд в Добрич за виновен за това, че на 12 октомври 2011 г. в съучастие с Михайлов е задигнал чанта със седем секретни ключа в нея, всичко на обща стойност 36.50 лв. Те са били собственост на жена от Добрич. Симеон Михайлов е признат за виновен като съизвършител за същото престъпление. Той е осъден и за грабеж, придружен с употреба на сила,  на черна дамска чанта с вещи в нея на обща стойност 249.94 лв.

            Делото срещу двамата е било разгледано като съкратено съдебно следствие. В тази връзка Районният съд като първа инстанция е определил наказанията им. Първоначално наложеното наказание от три години  затвор е било намалено с 1/3 и постановено всеки да търпи по 2 години лишаване от свобода. Недоволни от присъдите си, младежите са обжалвали пред Окръжния съд в Добрич с искане те да бъдат намалени като несправедливо.

От Окръжния съд съобщиха, че не са констатирали нарушения на процесуалните правила, които да налагат отмяна на присъдата, наложена от Районния съд. Отчита се, че магистратите законно са допуснали делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие. Въз основа на признанията на двамата подсъдими, съдебният състав е приел обвинението за доказано. Районният съд е установил подбудите, смекчаващите и утежняващите вината обстоятелства, и въз основа на тях е постановено наказанието на двамата. Взето е под внимание, че Михайлов е осъждан два пъти за грабеж и за кражби и е бил наказан условно. Димов има 6 присъди, от които 5 са за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление. Той е осъждан веднъж за кражба, но в нея са включени 18 деяния, и му е било наложено ефективно наказание. Въз основа на тона съдът прави извода, че Димов е с по-висока обществено опасност в сравнение с другия подсъдим, но пък Михайлов е извършил два грабежа, поради което двамата са с еднакви присъди. Окръжният съд е потвърдил присъдите, наложени от Районния съд. Неговото решение не подлежи на обжалване. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДУО ГРАБИТЕЛИ-РЕЦИДИВИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди