изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:40 EEST
ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/    
Общество

МОЩЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ В ДОБРИЧ СРЕЩУ ЕНЕРГО ПРО ЗАРАДИ КОЖОДЕРСКИТЕ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА И И ДВОЙНО-ТРОЙНО ПО-ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ЯНУАРИ!!!



Днес стотици добричлии излязоха въпреки лошото време на организирания в социалните мрежи протест срещу високите сметки за ток и монопола на енергоразпределителните предприятия в страната. В частност добруджанци протестираха срещу "Енерго-про", които обслужват Североизточна България. "Защо частни лица прибират дивиденти от мрежа, която е изградена с нашите пари. Това сега е един мирен протест, но ако не се предприемат мерки, протестите ще прераснат в бунтове" - заяви Лъчезар Петров. Нека да излязат дружествата и обяснят защо по една и съща мрежа таксуват веднъж доставка за дневна електроенергия, втори път доставка на нощна. По същата тази мрежа се таксува и пренос дневна и пренос нощна електроенергия, възмущаваха се добричлии, като недоумяват как така ще се слагат такси за една и съща мрежа. Йорданка Стефанова показа сметката си за ток на обитаваната гарсониера, която е на стойност 72.37 лв. "Какво е това? Аз 15 години живях в Испания. Там за два месеца платих 35 евро ток. Там има държава, а тук - не. В България съм млада за пенсия и стара, за да си намеря работа" - възмути се Стефанова. Категорично всички смятат, че държавата трябва да национализира предприятията.
Под звука на тромби и с плакати за национализация добричлии проведоха мирно шествие, което стигна до сградата на "Енерго-про" в Добрич, където се оказа, че все още върху сградата се мъдри логото на бившата вече немска компания "Е.ОН България". Това предизвика и спонтанната реакция на стотиците добричлии, които решиха да "дарят" жълти стотинки, за да има дружеството средства да подмени логото на сградата. Мъж закрепи банкнота от 2 лв. на вратата на компанията. Друг пък с червилото от чантата на съпругата си или друга дама написа на вратата на офиса на предприятието "Мафията вън от България! Вън!". Пред офиса на компанията стотиците добруджанци скандираха "Мафия" и "Стига монопол!".
В цялата страна хора протестираха срещу монополистите в енергийния сектор, като единодушно българите окачествяват ЕРП-тата като мафия. В София протестиращи замеряха министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев със снежни топки. Във Варна протестиращи срещу "Енерго-про" легнаха на земята, като агенциите съобщиха, че е имало и арести. В Пловдив в знак на протест, граждани подпалиха две коли на дружеството, което оперира в региона ЕVN. НДТ

Споделете личното си мнение за цените на електроенергията, за поведението на Енерго Про и държавата, нужни ли са тези електроразпределителни дружества на чужди държави, или трябва да бъдат български и държавни, трябва ли политическите партии да поемат ангажимент за нормализиране на цените на електроенергията и всичко, което смятате като граждани на тази държава.

Протестиращи: Няма да плащаме рекет

Във Варна легнаха на пътя и си запалиха сметките за ток

Разплата! Фейсбук събира по 1 стотинка за заплати на EVN

Снежни топки по енергиния министър

Подпалиха две коли на ЕВН в Пловдив

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/ | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МОЩЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ В ДОБРИЧ СРЕЩУ ЕНЕРГО ПРО
Автор: Anonymous да 2013-02-10 @ 14:17 EET
Про ли са ,мро ли са да се имитат час по скоро и енергото да се върне в държавата!
ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/
Автор: Anonymous да 2013-02-10 @ 19:30 EET
Имаха наглостта предварително да се "защитят",че не в тях е причината за големите сметки!!!!!!! А в кого,нашето семейство се топли на газ,готвим на газ,къпим се на газ,каква връзка има по-голямата ми сметка за ток!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/
Автор: Anonymous да 2013-02-11 @ 08:24 EET

Не вярвайте на тези убийци на народ и държава. Спомнете си, миналата година студът бе така зверски, че замръзна и морето. И то дълго време. Сметките за ток обаче бяха много по-ниски. Истината е в наложените ни от монополите и управляващите непоносимо висока цена на електрическия ток. Истината е в безработицата и мизирията, на която ни обрече това управление, онова преди него, че и всички от 23 години насам. Милионер и мутра видяхте ли на протестите? Няма и да видите, докато ни третират като стадо добруджански агнета преди Гергьовден.

 

ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/
Автор: Anonymous да 2013-02-11 @ 11:16 EET
ООООО --- ЖИВНАХМЕ - НО НЕ ЧАК - ХОРА  ЗАЩО СТОИТЕ ОКОЛО ПЕЧКИТЕ - КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ - АМИ ПО-СЛЕДВАЩИЯ ???????? ДА ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ - КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЧЕЗ ЕОН ИЛИ КАКВОТО Е ТАМ ДА  БЪДАТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИ - И ПОСЛЕ ДА ОПРАВИМ И БАКИИТЕ ВЪВ   ВИК    - ТАМ ПЪК НИ НАЧИСЛЯВА ОБЩ ВОДОМЕР  ИЛИ РАЗЛИКАТА ОТ СУМАТА ИЗРАЗХОДЕНА ВОДА ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ И ОБЩИЯ ВОДОМЕР ---ОБАЧЕ  ВЪВ ВХОД С 20 АПАРТАМЕНТА   КЪДЕТАО ИНКАСАТОРА ОТЧИТА САМО КРЪГЛИ КУБИЦИ  - ОСТАНАЛИТЕ ЛИТРИ СЕ НАТРУПВАТ В ОБЩИЯ ВОДОМЕР ---И ТАКА 20 АП НЯКОИ С ПО 2 ВОДОМЕРА СА ДА РЕЧЕМ 30 ВОДОМЕРА - С ПО 300-800Л ТОВА Е СРЕДНО ПО 10 -14 КУБ. КОИТО ПЛАЩАМЕ ПО 2 ПЪТИ И ТО НЕ ПО- РАВНО НА ВСИЧКИ - НАПР ИМАМ 9 КУБ. ИЗРАЗХОДЕНА ВОДА И 4 КУБ ОТ ОБЩА - ТОВА СИ Е ЖИВА КРАЖБА 
ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/
Автор: Anonymous да 2013-02-12 @ 11:29 EET
Откакто смениха електромерите  сметките скочиха неочаквано много, а  вероятно нощната тарифа е манипулирана от енерго- про.
ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/
Автор: Anonymous да 2013-03-08 @ 15:28 EET

Кметицата ви честити новите данъци,най големи в цяла България,и ви мисли още едно увеличение на водата,Безработица в Добрич няма за това сме най скъпият град,честито!

ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/
Автор: Anonymous да 2013-03-09 @ 08:46 EET
Благодарим за което. Сега чакаме да асфалтира поне улицата към Болницата. Там е заприличало на сирийски квартал след обстрел.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди