изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:32 EEST
Раздадоха наградите Грами    
По светаИнди-рок групата "Фън." /"Fun."/ спечели в неделя в Лос Анджелис наградата Грами за най-добра песен на годината за хита си "We are young" /"Млади сме"/. Бандата взе и наградата за най-добър нов изпълнител. Нюйоркската група, съставена от Нейт Ръш, Ендрю Дост и Джак Антоноф взе първия си трофей във вечер, в която те са фаворити.



"Не зная за какво съм мислил, когато сам писал припева на тази песен", пошегува се Нейт Ръш получавайки наградата. "Защото ако това се излъчва на HD, всички могат да видят лицата ни и ние не сме много млади", каза той предизвиквайки смеха на събралото се множество."Правим музика от 12 години и мога само да кажа, че нямаше да можем да я правим без помощта на нашите почитатели, който ни подкрепят много през тези 12 години".

Преди да създаде Фън. през 2008 година Нейт Ръш бе лидер на групата за инди рок "The Format". Фън. си бяха фаворити на 55-тите награди Грами. Церемонията по връчването им премина в Staples Center в Лос Анджелис.

Междувременно Адел се сдоби с още една награда Грами за най-добро изпълнение на живо /live/ на "Set Fire To The Rain" в Роял Албърт хол в Лондон.Наградите са най-важните за англоезичната музика. Ето и част от победителите в някои от водещите категории:

Песен на годината - "We Are Young" - Fun.

Най-добър нов изпълнител - Fun.;

Запис на годината - "Somebody That I Used To Know";

Албум на годината - "Babel" на британската група "Mumford & Sons";

Най-добра рок песен - "Lonely Boy" - The Black Keys;

Най-добър рок албум - "El Camino" - The Black Keys;

Най-добра R&B песен - "Adorn" - Miguel;

Най-добър R&B албум - "Black Radio" - Robert Glasper Experiment;

Най-добра рап песен - "Ni**as In Paris" - Jay-Z & Kanye West;

Най-добър рап албум - "Take Care" - Drake;

Най-добра кънтри песен - "Blown Away" - Carrie Underwood;

Най-добър World Music албум - "The Living Room Sessions Part 1" – Рави Шанкар – посмъртно;

Най-добър вокален албум в стил поп - Kelly Clarkson за "Stronger";

Най-добър вокален албум в стил традиционен поп - "Kisses On The Bottom," на Пол Макартни.

55-тите награди "Грами" преминават в ръцете на множество наградени още преди основната част на церемонията на голямата неделна вечер в Лос Анджелис. Цветът на англосаксонската музика бе там, но тази година под особено засилено полицейско наблюдение. На на червения килим някои от участниците изпробваха границите на препоръчаното по-неразголено присъствие.

Специалната част от вечерта, която се радва на вниманието на пряко излъчване по телевизиите бе за десет от най-популярните трофеи. Тя започна в 17:00 часа местно време /03:00 българско време в понеделник/.

Предшестващата част също бе празнична. Бяха раздадени около 70 други награди, обхващащи джаз, техно, рап, R&B, класическа музика, госпъл, фолк, кънтри и латино.

Сред лауреатите на предшестващата церемония изпъкна Брайън Уилсън от Бийч бойс /Beach Boys/ за исторически албум, джаз пианистът Чък Къриа /Chick Corea/ за инструментална композиция и джаз албум, американското сопрано Рене Флеминг /диск класически соло вокал/.

За трофеите в по-масовата музика: нюйоркската група в стил поп рок "Фън" получи шест номинации, колкото и R&B звездата Франк Ошън.

"Фън" станаха "Откритие на годината", а спечели и хитът "We Are Young" който беше шест седмици начело във финансовата класация на Билборд /Billboard/.

Двата световни хита от 2012 година също бяха в списъка за най-добър запис, но победи "Somebody That I Used to Know" на Gotye над "Call Me Maybe" на канадката Карли Рей Йепсен /Carly Rae Jepsen/.

Вечерта включваше изпълнения на живо на Джъстин Тимбърлейк, който издава нов албум през март, Елтън Джон, "Maroon 5", Бруно Марс, Риана, Стинг и колумбийския певец Хуанес

Организаторите на наградите Грами за най-добра песен на годината призоваха участниците в шоуто и най-вече нежната им половина да не показват прекалено много голота и те се постараха да запазят секси аспект, без да показват много анатомия, както често се е случвало в предишни издания на наградите.

Дженифър Лопес, чийто тоалет от Версаче вдигна рязко температурата по червения килим през 2000 г., тази година беше предпочела много по-строга асиметрична черна рокля, показваща само дясно бедро и ляво рамо, което е далеч не толкова предизвикателно. "Както виждате, съобразила съм се с препоръката", обясни тя сред всеобщо оживление, докато връчваше първата Грами на британската поппевица Адел. Препоръката на организаторите за дрескода за дамската част от публиката гласеше "задните части и бюстовете да бъдат прилично прикрити". Имаше обаче звезди, които не са се съобразили със съвета за дискретност. Кейти Пери, например, показа умопомрачително дълбоко деколте, докато Алиша Кийс беше предпочела не толкова дълбоко, но полупрозрачно деколте.

Дженифър Лопес
Адел
Алиша Кейс
Бионсе

Кати Пери

http://www.pressadaily.bg

 


Сходни връзки

Раздадоха наградите Грами | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди