изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:14 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА В ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И НЕПОСИЛНИТЕ СМЕТКИ ЗА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ    
Общество

Протестиращите искат национализация на енергоразпределителните дружества. Викове "Мафия" залива протестите. Протестиращите искат да се изгонят от страната трите дружества. Има лозунги и за оставка на правителството.  Започват подписки за национален референдум. Обтягат се отношенията и с охраняващите протестите полицаи.



Протестите за тока продължаватВарна. Протестите срещу високите сметки за ток продължават. Във Варна стотици спряха движението по бул. „Мария Луиза” пред общината.

С викове "мафия" хората вървят по улицата и освиркват електроразпределителните дружества. В района има и засилено полицейско присъствие. В нмеделя протести срещу високите сметки имаше в редица градове на страната. Хората настояват сметките да се преразгледат и да се направи спешна проверка на електромерите.

"Сметките на хората за електричество няма да паднат чрез национализация", каза междувременно президентът Росен Плевнелиев. Според него те ще паднат чрез либерализация и инвестиции в енергийната ефективност.

„Хората трябва да знаят какво плащат. Тук е ролята на МИЕТ, на ДКЕВР. Само с мерки за енергийна ефективност и либерален пазар, могат да паднат сметките", добави той. Според него колкото по-бързо Българският енергиен холдинг излезе на борсата, толкова по-добре ще бъде за България.  http://standartnews.com

Удвоиха охраната пред ЕВН

Пловдив. Двойно повече полицаи охраняваха централата на ЕВН в Пловдив по време на днешния протест срещу високите сметки. Недоволните граждани се събраха точно в 17 часа пред сградата на улица "Христо Г.Данов". Бяха значително по-малко от първия ден, когато протестираха над 2000 души.

В понеделник броят им бе между 200 и 300, но пък настървението срещу австрийската компания бе двойно по-голямо. "ЕВН е мафия" и "Искаме национализация", скандираха протестиращите, голяма част от които надуваха вувузели и свирки. Тълпата призоваваше австрийските шефове на компанията да излязат, но от сградата не се появи никой. Последваха скандирания "плъхове" и "мишоци". На моменти протестиращите изпълняваха патриотични песни и развяваха националния трибагреник. Тълпата изпя химна на Република България, както и "Тих бял Дунав". Обясниха, че ще протестират по същия начин всеки ден докато падне монополът над тока и съответно сметките им за еленергия.  http://standartnews.com/

Ден 2: "Мафия", "Боклуци", "Вън, Енерго"

„Мафия, мафия.”, „Боклуци”, „Вън Енерго-Про”, огласиха за час центъра на Варна.

За втори пореден ден над хиляда жители на града излязоха на протест срещу високите сметки за ток, с които бяха сурвакани тези дни. На улицата излязоха и стотици недоволни от Пловдив и Благоевград.

Митингът във Варна започна в 17 часа пред сградата на общината.

Този път в помощ на полицията бяха и жандармеристите.

Двадесет минути по-късно недоволните поеха към Катедралата. Там ги спря кордон жандармеристи. Здравият разум надделя и протестът отново пое към общината, въпреки че имаше жени, които по-ербап от мъжете искаха да се продължи към централата на енергото.

Пред централното кметство недоволните блокираха кръстовището. Там

страстите избуяха и освен срещу високите сметки за ток, хората изляха гнева си и срещу дупките по улиците на Варна, мизерията и беднотията.

До ексцесии през втория ден от протестите не се стигна. Припомням, че в неделя хората стигнаха пред сградата на „Енерго-Про” където започнаха да я обстрелват с яйца и камъни.

Двоен кордон охраняваше вратата към управлението на електроразпределителното дружество в Пловдив.

Около 200 души се събраха там. Повечето от тях се зарекоха, че няма да платят надутите си сметки, въпреки че ще останат на тъмно.

"Мафия", "Защо крадете българския народ?", "EVN вън" и "Съд за всички", викаха протестиращите.

В Благоевград пък започнаха да събират подписи за свикване на референдум срещу високите цени на тока

http://www.bnews.bg

Да изгоним монополите от България!

Волен Сидеров призова да се изгонят всички чужди монопилисти от България.

Той смята че най-правилното решение е българското правителство да прекрати всички договори с електроразпределителните дружества, защото техният метод е монополистичен. Те „изкуствено надуват сметките за ток”, а целта им е да ограбват българските граждани, като им продават ток, който не отговаря на покупателната способност на българина.

Сидеров напомни за Албания и Унгария, които са изгонили фирмата ЧЕЗ от тяхна територия,

и попита защо българското правителство няма смелост да защити интереса на българските граждани.

Волен Сидеров обясни и как се формира цената на тока в страната. Производителите на електроенергия са АЕЦ „Козлодуй”, ТЕЦ-овете и над 500 зелени производители - НЕК купува електроенергията от АЕЦ „Козлодуй” за 4.5 стотинки и го продава на ЕРП-тата за 8 стотинки, който пък го продават на потребителите по 18 стотинки.

Тази порочна практика и многото посредници по веригата за електроразпределение вдига цените на електричеството,

категоричен е Сидеров.

Той поиска електроразпределителните дружества да се върнат в ръцете на държавата и да се прекратят договорите с ЕВН, ЧЕЗ и Енергопро.

Спорд Атака трябва незабавно да се прекратят договорите с ЧЕЗ, ЕВН и ЕоН.

Българското електроразпределение да се върне в български държавни ръце и цените на тока да бъдат регулирани според покупателната способност на гражданите.

Според лидера на Атака, много е интересно да се наблюдава отношението на БСП, а и на НДСВ по случая, защото именно по времето на правителството на Сакскобурготски, тези фирми се появиха на българския енергиен пазар.

Според Сидеров, сега

БСП се атакизира и започва да поставя искания, за които е настоявала Атака още преди години.

Повод за това мнение на Сидеров е искането на БСП за одържавяване на електроразпределителните дружества, ограничаване на частните монополи и на концесионирането на обществени блага и дейности.

"Това е записано в политическата рамка на предизборната й платформа, приета вчера от Националния съвет на партията. Документът, озаглавен "Радикална промяна за демократична и социална България", обещава рязък ляв завой и скъсване с неолибералния икономически модел на прехода." заявиха от социлаистическата партия
http://news.den.b

ДОБРИЧ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ /СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА/

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА В ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И НЕПОСИЛНИТЕ СМЕТКИ ЗА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди