изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:09 EEST
Кирил избрал куршума вместо килията    
Новини"Дай пет точки", казал 25-годишният Кирил Чонов на племенничката си първокласничка в понеделник вечерта. Момичето с желание подало дланта си и плеснало ръката на вуйчо си. Така Чонов си взел сбогом с най-обичаното същество. Час по-късно изведнъж скочил от кухнята и отишъл в хола. Там взел пистолета си и с лявата си ръка се прострелял в слепоочието. С един куршум, както го е бил замислил предварително.

Първа скочила майката Силвия, след нея тръгнал бащата Живко. В апартамента била и приятелката му Елена. "Беше паднал настрани, кръвта бликаше над темето му като фонтан", разказа потресеният родител пред "Стандарт" вчера.

"През последните два дни на няколко пъти ме попита - къде е сестра ми, кога ще дойде, а той е искал да ни събере, за да си вземе сбогом с всеки един от нас", казват съкрушените родители на Кирил.

Младежът трябвало да се предаде вчера в 9 часа на антимафиотите от ГДБОП с адвоката си Георги Динев. Причината е, че при обиск в дома му е била открита марихуана.

Преди седмица антимафиотите влезли в апартамента на ул. "Проф. Георги Златарски".

В него Кирил живеел с изгората си - 24-годишната Елена. Според семейството полицаите се обадили на приятелката му, която имала ключ за жилището. В апартамента от около 40 квадрата ченгетата

намерили 150 грама марихуана и още около 20 000 лв.

"В официалния протокол марихуаната скочи на 500 грама, а парите спаднаха на 15 000 лв.", казва майката Силвия. Парите били от продажбата на голям апартамент, който родителите заменили за 2 по-малки. От сделката останали около 13 000 евро.

По време на полицейската акция Кирил успял да избяга, след като скочил в аудито на сестра си и изчезнал.

Приживе младежът разказал, че негов приятел му дал тревата да я пази. На няколко пъти Кирил му казвал да я взима и да я маха, но онзи се ослушвал. Не е ясно кой е подал сигнала в ГДБОП и е "накиснал" Кирил за марихуаната. Младежът вече имал зад гърба си една условна присъда от 2011 г. за марихуана. Той знаел, че ако го хванат, отново ще трябва да лежи и старата присъда.

Мисълта, че ще трябва да влезе зад решетките, обаче го подлудявала.

Четял в интернет за извращенията в затвора

и настръхвал от ужас.

"Сигурно е обмислял самоубийството от доста време. Намерил е скрития ключ от касата с оръжието под възглавницата ми. След това е извадил трите стоппатрона от пълнителя с бял пластмасов връх. Сложил е един-единствен боен патрон", разказва Живко, който не може да сдържи рукналите сълзи. Обвинява се, че не е могъл да скрие по-добре пистолета "Хеклер и Кох" от Кирил.

"Имам да изкупвам чужди грехове", казал на няколко пъти Кирил на родителите си, след като дошъл в жилището на Чонови на ул. "Леонардо да Винчи" до Военна академия в петък. Двамата с адвоката Георги Динев обсъдили всички детайли около предаването на Кирил.

"Не е ясно колко време щеше да е зад решетките. Не сме запознати с материалите по делото, защото трябваше да отидем при дознателката от ГДБОП. Но сигурно щяха да искат мярка за неотклонение заради предишната му условна присъда", коментира вчера адвокатът на мъжа Георги Динев.

"В понеделник вечерта го видях да седи зад компютъра, ровеше в мобилето, сайта за автомобили и някак се успокоих, че не чете отново за затворите", казва майката Силвия. Заварваме я, докато чисти с прахосмукачката. "Кирчо обичаше да е чисто, беше подреден. Той миеше чиниите, той чистеше, всичко блестеше след него, няма такова дете", казва съкрушената жена, която работи в 19-а поликлиника на ул. "Мизия", на 200 метра от дома си. "Абе, когато седне пред телевизора да гледа филм, отдясно слага чаша с безалкохолно, отляво някакъв чипс, беше табиетлия", допълва бащата Живко.

Кирчо завършил средното си образование в гимназията "Александър Теодоров-Балан" в столичния квартал "Гео Милев".

Веднага след това тръгнал да обикаля Европа

Ходел до Германия и Швейцария, за да внася автомобили. "С това се издържаше. Миналата седмица продаде една кола, още две стоят за продан", казва Живко.

"Беше милозлив, види ли пенсионер с пазарска чанта, ще му подаде ръка, ще му помогне по стълбите", разказва майката.

Веднъж синът й се обадил от някакво село в Германия. Бил се объркал и направо му се ревяло. "Не мога да изляза от това шибано село, въртя се в кръг вече час", казал по телефона. Спрял някакъв човек, той го упътил, а накрая Кирчо му дал чисто нов телевизор, който току-що си бил купил, ридае майката.

"Като си дойде вкъщи, ходихме двамата с него да избере пръстен на Елена. Харесахме един от бяло злато с цирконий отгоре, много красив. Даде 250 лева и вечерта в неделя без някакви специални церемонии й поиска ръката."

Двамата много се обичали, планирали да се оженят. Като малък Кирчо пострадал от заушка и не могъл да има деца. Каза го на Елена, двамата мислеха да си осиновят дете или да се лекува.

Девойката била студентка, а покрай нея Кирил също се запалил и искал да продължи обучението. "Не искаше да е с по-нисък статус от нея", казва бащата Живко. Синът му вече веднъж пробвал да учи мениджмънт в Нов български университет, но след година се отказал.

Малко преди да се гръмне, Кирил Чонов е изтрил снимките от профила си, същото е сторила и Елена. Тя работи като монтажист на продукцията в Нова телевизия "Етажна собственост", но беше изключила мобилния си телефон вчера.

"Да наследиш децата си, от това по-лошо няма", казва Силвия. Двамата с мъжа си прехвърлили преди време апартамента на името на Кирчо. Родителите са пенсионери по болест, след като станало ясно, че страдат от диабет. Живко дълго време работил като цинкограф. За последно получил микроинсулт дни след Коледа. Тогава обаче никой не предполагал, че ги чака такъв жесток удар през новата година.  http://standartnews.com

 


Сходни връзки

Кирил избрал куршума вместо килията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди