изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:44 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Във Варна стана страшно: Жандармерия с щитове и палки усмирява бунта срещу енергото    
Любопитно

2000 души са на улицата и скандират “Мафия” и "Полицията е с нас". Вече два часа продължава третият поред протест срещу монополите и високите цени на тока във Варна. Градът изглежда като във военно положение, съобщи кореспондентът на БЛИЦ от мястото на събитието.



Цялата налична полиция – около 100 души, заедно с още към 50 жандармеристи и неизвестен брой цивилни полицаи са на улицата и се опитват да не допуснат ексцесии от страна на екзалтираната тълпа.

Сред хората има както много млади, така и доста възрастни хора, като според нашия човек там възрастните са дори по-ентусиазирани. Жандармерията, въоръжена с палки и щитове, изтласка хората, когатно те се насочват било към централата на “Енерго-про”, било към общината.

Цивилни полицаи сред тълпата съобщават бързо на полицаите накъде тръгва множеството и силите на реда веднага се изтеглят, за да блокират улицата. Но трябва да се отбележи, че полицията не пречи на хората да протестират и те дори викат, преминавайки край полицаите “Полицията е с нас”.

Засега няма данни за арестувани протестиращи, въпреки че е имало два-три сблъсъка директно с жандармерията. Протестиращите са поздравявани с клаксони и от преминаващи край тях автомобили. Протестът продължава и в момента множеството е в района на Червения площад.  www.blitz.bg

Протестиращите във Варна срещу високите сметки за ток започнаха да се разотиват

12 февруари 2013 | 20:23 | Агенция "Фокус"
Начало / Енергетика
Варна. Протестиращите във Варна започнаха да се разотиват, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. В момента са останали около 400 души, които се движат в посока община Варна. Движението в централната част на града постепенно се нормализира. Протестът преминава спокойно. В третия пореден протест във Варна срещу високите сметки за ток се включиха над 1000 души.
Десислава СТОЯНОВА
 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Във Варна стана страшно: Жандармерия с щитове и палки усмирява бунта срещу енергото | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди