изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:50 EEST
Красимир Делчев: Варненци протестират срещу всички безобразия    
Общество

Пет дни хиляди варненци излизат на протест. Даже се стигна и до първия кървав инцидент, където миналата вечер един от организаторите бе намушкан с нож. Варненци протестират не само заради високите сметки, а и за всички безобразия, които се вършат в морската столица и срещу тези, които докараха града до сегашното му плачевно състояние. За съжаление, единствените срещи са тези с полицията и жандармерията. Никой от ръководителите на Варна не смее да се покаже и да даде обяснение на гражданите, за всичко случващо се и има ли изход от ситуацията.



И кмет и областен управител стискат здраво очите, сякаш не виждат и не чуват нищо за това което става. Но явно това е повелята на партията /ГЕРБ/, от която са издигнати и избрани. Мълчание, а народът да се спасява кой както може.

"Няма да спирам. Продължавам с битката веднага след като бъда изписан от болницата. Това каза пред БГНЕС Иван Петров, който бе намушкан с нож снощи след приключването на масовия протест във Варна.

На въпроса как си обяснява бруталното нападение срещу него Петров отговори: Не мога да кажа със сигурност кой стои зад това нещо, но е очевидно, че става въпрос за провокация. "Признавам си, че в известна степен съм стреснат от случилото се, но искам да подчертая - битката продължава. Живот и здраве, ако до неделя ме пуснат от болницата аз ще бъде сред множеството и тогава ще бъдем поне 30 000", каза още Петров.

Свещеник с българското знаме поведе масовия протест във Варна срещу високите сметки за ток вчера. Йеромонахът от храм "Св. Пророк Илия" в село Александрия, Добричка духовна околия, заяви, че се е включил в протеста, защото освен, че е недоволен като гражданин от убийствено високите цени на тока спрямо нищожните ни заплати, но и като духовник той сподели, че на църквите и манастирите им таксуват тока като промишлени предприятия. "След годините на гонения това убива църквите. Нашият манастир за 6 месеца има навъртян ток около 2000 лева по думите на игумена и ние изнемогваме", каза още йеромонахът.

Протестите очевидно ще продължат. Хората се увеличават, а и от полицията заявиха, че подкрепят протестиращите. "Варненската полиция подкрепя напълно протестите на варненци срещу високите сметки за ток, защото те са основателни". Това обяви директорът на ОД на МВР комисар Тодор Иванов. Остава някой да чуе гласа на хората. Ако не – изборите не са толкова далече…/БГНЕС

………………………………………………………

Красимир Делчев е кореспондент на БГНЕС във Варна.  http://news.bgnes.com/

 


Сходни връзки

Красимир Делчев: Варненци протестират срещу всички безобразия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.45 секунди