изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:55 EEST
Изгониха “Хамас” от България с полиция    
НовиниТримата депутати от ислямското съпротивително движение "Хамас" са били изгонени тази сутрин от хотела си с полиция и са напуснали страната. Министерството на външните работи потвърди информацията.

Полицията е влязла тази сутрин в хотела, в който са били настанени тримата членове на "Хамас" - Мушир ал Масри, Исмаил ал Ашкар и Салах Бардауил. Палестинците са били изведени от хотела си около 10 часа тази сутрин. Те са били закарани с автомобили на летище София, откъдето са отлетели с първия възможен полет за Истанбул.

Пред ТV7 тази сутрин на въпрос дали МВР е помолило депутатите от "Хамас" да съкратят визитата си, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отговори, че такова предположение е възможно. Той уточни, че те са влезли с редовно издадени визи по покана на неправителствена организация и са изтъкнали различен мотив за престоя си от този, който са демонстрирали в страната.

Тримата палестинци са имали редовни туристически визи, издадени от българското посолство в Кайро. Предвиждаше се тази вечер да има лекция на тримата палестинци в парк хотел Москва в София, на която да бъде обяснена тяхната позиция по Близкоизточния конфликт.

Депутатите от Палестинското законодателно събрание бяха в България на частно посещение по покана на Центъра за близкоизточни изследвания с директор Мохд Абуаси. Според него напускането на представители на "Хамас" е станало след натиск от държавата./ http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Изгониха “Хамас” от България с полиция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди