изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:03 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Протестират срещу монополите в 15 града и днес    
Общество
   В 15 града в страната ще се проведе протестен митинг срещу монополите. Протестиращите настояват за национализация на енергоразпределителните дружества, както и за отговорност за лицата, подписали неизгодни за страната ни договори.


Повечето протести за днес са насрочени за 11 часа.
 
Очаква се протестният митинг в столицата да тръгне от сградата на енергийното министерство и да се насочи към парламента.
 
С блокада на главен път Е-79 протестиращите срещу монополите и ЧЕЗ в Благоевград днес ще искат оставката на правителството, предаде БГНЕС. Поредният, пети поред протест срещу ЧЕЗ, монополиста за югозапада, е насрочен днес за 11 часа.
 
В събота протести имаше в пет града – Варна, Пловдив, Свиленград, Русе и Видин. В Русе поискаха оставката на ресорния министър Делян Добрев. В Русе  символично счупиха електромер. „Със счупването на този електромер искаме да покажем на управляващите, че българският народ въстана и никое правителство не го чака нищо хубаво, когато се чуват патриотични песни. Искаме да кажем: „Не на мафията и на енергийния монопол", коментираха русенци.
 
Миналата неделя, когато отново имаше протести в 15 града, енергийният министър Делян Добрев слезе при протестиращите и бе обстрелван със снежни топки.

В някои градове протестите продължават всеки ден. Сред символите на протестите бяха кукли с образа на министрите Добрев и Дянков.
 
Като резултат от протестите бе сменен директорът на ДКЕВР Ангел Семерджиев. На негово място е Юлиана Иванова, която обеща да се заеме веднага със сметките за ток. Министърът на енергетиката Делян Добрев пък разпореди проверка на ЕРП-тата.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Протестират срещу монополите в 15 града и днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди