изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:54 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Засилени мерки за сигурност на протеста в София    
Новини

Изключително засилени са мерките за сигурност в столицата по повод предстоящия национален протест под надслов "Да запалим монополите" 4 част, предаде репортер на БГНЕС. Цялото Народно събрание е оградено с метални решетки. Около сто полицаи са на място. Има коли на Жандармерията и полицейски коли. С лента "Полиция" са оградени и всички сгради, които са на пл. Народно събрание. "На ул. "Г. С. Раковски" пред сградата на МИЕТ също има полицейски коли, пожарна и много полицаи. Сградата на МИЕТ е също оградена с полицейска лента. Полицейски коли, включително и микробуси, има и в съседните улици – "Славянска" и "Иван Вазов".



Протести под надслов "Да запалим монополите" 4 част ще се проведат в цялата страна днес. В социалната мрежа се разпространява следният призив за участие в протеста: "Стани, стани, юнак балкански, от съд дълбок се събуди, вземи си сметките януарски и публично ги изгори!" В протеста ще се включат над 15 града от цяла България. Протестно шествие "Да запалим монополите" 4-та част ще се проведе в столицата от 11.00 часа пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма - МИЕТ. Ще се съберат недоволни от произволите на Топлофикация и електроразпределителните дружества граждани, които от там ще тръгнат на протестно шествие по маршрут от МИЕТ до Народно събрание. Това е поредната проява на активност на гражданите, след като на 10 февруари се проведе първият голям митинг в подкрепа на техните искания.

"Протестите са, защото българите са принудени да плащат по прогнозни сметки. Ако забавят плащанията, се трупат лихви. Българите не могат да се откажат от услугата. Това е рекет. Гражданите и монополите не са равноправни пред съда (те съдят за 1 ден, а ние за 12 г.). 60% от сметката за ток са такси. Пазарът не е либерализиран. Договорите са изключително неизгодни договори. Всички нарушения на българското и европейско законодателство се толерират от правителствата в България".

Ето какво искат гражданите в цялата страна: В енергийния сектор те настояват за национализация на ЕРП-ата. Премахване на всички посредници – НЕК да поеме тяхната функция. Разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика. Търсене на отговорност на подписалите ги лица. Електроенергията, произведена от АЕЦ "Козлодуй" да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото. Да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК.

В сектора на топлинната енергия протестиращите настояват за индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите/гражданите. Уредите да отчитат в МВтч. Реално отчитане на изразходваната топлоенергия. /БГНЕС

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Засилени мерки за сигурност на протеста в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди