изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:46 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ

- На 15 февруари при провеждане на СПО по противодействие разпространението на наркотични вещества, е извършена проверка в помещение, находящо се в подземен паркинг в град Балчик. В хода на проверката са открити и иззети три топчета суха тревна маса, шест свитъка тревна маса реагиращи при полевия тест на наркотичното вещество – марихуана и девет броя пакетчета прахообразно вещество реагиращо при полевия тест на наркотичното вещество – амфетамин. С полицейска заповед за срок от 24 часа в РУП Балчик са задържани Д.Д. (27г.)  от град Каварна и К.К. (33г.) от град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.
- На 15 февруари около 23:30 часа, по улица „Христо Ботев” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. В хода на проверката в МПС е открито бяло прахообразно вещество, реагиращо при полевия тест на наркотичното вещество – амфетамин. С полицейска заповед за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич са задържани Д.К. (25г.) от град Добрич, Щ.К. (26г.), С.К. (21г.) и С.Н. (17г.) и тримата от с. Спасово. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
- На 17 февруари около 3:10 часа, в град Добрич, по улица „Георги Кирков”, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При последвалата проверка за алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,26 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан А.Р. (20г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Две взломни кражби извършени през изминалите почивни дни са разкрити от служители на ОД НА МВР Добрич.

- На 16 февруари в Първо РУП Добрич е получено съобщение за взлом в обект находящ се по улица „Волга” в град Добрич. При пристигане на място е установено, че чрез взломяване на прозорец, неизвестен извършител е направил опит за проникване в обекта. След проведени - оперативно издирвателни мероприятия, в близост до обекта е установен и задържан криминално проявения А.А. (24г.) от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП Добрич.
- На 17 февруари в РУП Балчик е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Балчик. Неизвестен извършител, чрез взломяване на входна врата на гараж е извършил кражба на хранителни продукти и зимнина. От проведените незабавни оперативно издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на деянието. С полицейска заповед за срок от 24 часа в РУП Балчик са задържани криминално проявените М.А. (25г.) и Г.Р. (17г.). След извършените процесуално следствени действия, вещите обект на кражбата са намерени и иззети. Работата по изясняване цялостната престъпна дейност на извършителите продължава. 

 Контролните органи са съставили 71 акта и 54 фиша за констатираните от тях нарушения.

 На територията на ОД НА МВР Добрич са регистрирани девет пожара без сериозни материални щети.


18.02.2013 г.       ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди