изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-02 @ 01:32 EEST
68-годишен бе осъден на 20 години лишаване от свобода и 240 хил. лв. обезщетение за причинена смърт с особена жестокост    
Ред и сигурностНаказание 20 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд – Добрич, на 68-годишния Ради Хр. Анг. от с.Ведрина, община Добричка. Той бе признат за виновен в това, че на 12.04.2012 г. в частен дом в с.Ведрина, умишлено е умъртвил 68-годишна жена, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

 

 

            Съдът уважи предявените от съпруга и двете дъщери на пострадалата граждански искове и осъди Ради Анг. да им заплати обезщетение в размер на по 80 хил. лв. за всеки от тях.

            Съдът постанови при изтърпяване на наказанието да бъдат полагани медицински грижи за 68-годишния, тъй като той страда от психично заболяване.

            По молба на подсъдимия и след като той призна вината си и фактите в обвинителния акт, съдебният състав допусна делото да бъде разгледано като съкратено съдебно следствие. По този ред е определено наказанието, като първоначално наложеното му – доживотен затвор, е заменено с 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

            По делото е установено, че на 12.04.2012 г. Ради Анг. взел железен чук и нотариални документи и отишъл в дома на брат си – съпруг на пострадалата. Отношенията между тях били влошени, заради спор за наследствени имоти, а Ради Анг. считал жената на брат си за виновна за това. Около 9 часа той заварил брат си в оранжерия и размахал пред него нотариален акт. Стопанинът го помолил да отидат в къщата, за да се разберат. Влизайки вътре, подсъдимият извадил от джоба си чука, който носел, и започнал да нанася удари върху главата на другия. Двамата се сборичкали, стопанинът паднал на леглото, а подсъдимият продължил да нанася удари с чука в лявата част на главата му.

            В този момент се прибрала 68-гоишната жена. Ради Анг. я издърпал в коридора и започнал да й нанася удари с чука. Тя избягала в банята и се заключила. Подсъдимият я последвал и с удари с чука счупил стъклото и вратата на помещението. След това продължил да я удря в областта на главата. Докато извършвал тези действия той крещял: „Умрете! Трябва да умрете!” Стопанинът се опитал да помогне на съпругата си, но бил отново нападнат с чука. Тогава излязъл, за да повика съседи на помощ.

            В това време подсъдимият нанасял в банята безразборно удари по главата, ръцете и цялото тяло на пострадалата, докато я умъртвил.

            Когато съпругът й излязъл навън, започнал да крещи за помощ. Чул го съседът му, който бил с брат си на двора. Двамата се насочили към къщата, а съпругът останал да лежи в тревата. Двамата видели отворена входната врата, разбита вратата на банята, тялото на пострадалата и нож на пода. Те чули някакъв шум от вътрешността на помещението и не посмели да влязат, а се обадили на телефон 112 за медицинска помощ. След това единият свидетел съобщил на кмета.

            Според обясненията на подсъдимия, след като разбрал, че е умъртвил жената, той самият поискал да умре, затова легнал на пода в банята, събирал течащата от него кръв в леген и чакал идването на полицейските органи.  

            Вещото лице, изготвило съдебно-медицинската експертиза на трупа на пострадалата, е установило, че причина за смъртта й е контузия на главния мозък, довела до остра сърдечна и дихателна недостатъчност от централен произход. Втора съдебно-медицинска експертиза установява, че броят на нанесените удари в областта на главата й е не по-малко от 12, като не се изключва някои от нараняванията да са причинени от наслагващи се удари. Тя е чувствала силни болки и страдания и е съзнавала какво се извършва с нея. Смъртта й е настъпила бързо след нанасяне на ударите. 

            Върху съпруга са нанесени не по-малко от 9 удара със значителна сила. Той е получил две средни телесни повреди, а няколко удара в лявата теменна слепоочна област са причинили тежка телесна повреда, представляваща реална опасност за живата му.

            Заключенията на вещите лица, изготвили две съдебно-психиатрични експертиза на подсъдимия, показват, че той страда от „органично разстройство на личността”, но в резултата на проведено лечение може да участва в наказателното производство и да носи наказателна отговорност.

            Присъдата на Окръжен съд – Ген. Тошево, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна.

 

18.02.2013 г.                                                  Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

68-годишен бе осъден на 20 години лишаване от свобода и 240 хил. лв. обезщетение за причинена смърт с особена жестокост | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
68-годишен бе осъден на 20 години лишаване от свобода и 240 хил. лв. обезщетение за причинена смърт с особена жестокост
Автор: Anonymous да 2013-02-18 @ 18:15 EET
ИНТЕРЕСНО - КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА ТИЯ 240000 ЛВ -   КОЙ УБИВА - КОЙ ПЛАЩА ...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди