изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:21 EEST
46-годишен насилник получи наказание 13 години затвор    
Ред и сигурностНаказание 13 години лишаване от свобода наложи Районен съд – Ген. Тошево, 46-годишния Андон Сл. Ил. от гр. Каварна, след като го призна за виновен в три престъпления. На 27.11.2012 г. в с. Спасово, община Ген.Тошево той е влязъл в чуждо жилище, собственост на 80-годишна жена от същото село, използвайки специални технически средства – метално длето и джобно ножче, като деянието е извършено нощем и от въоръжено с нож лице.

  Същия ден в същото село, в особено тежък случай е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на същата възрастна жена, като е употребил сила и заплашване. При условията на опасен рецидив, той направил опит да се съвкупи с 80-годишната, като я принудил към това със сила и заплашване, и деянието е останало недовършено – в стадия на опита, поради независещи от дееца причини.
 По молба на Андон Ил. Районен съд – Ген. Тошево, разгледа наказателното му дело като съкратено съдебно следствие и по този ред определи наказанието му. За първото престъпление съдът му наложи наказание 5 години лишаване от свобода, което намали с 1/3 и постанови 46-годишният да изтърпи ефективно 3 години и 4 месеца. За второто деяние съдът го наказа с 10 години затвор, а след като го редуцира с 1/3, определи Андон Ил. да изтърпи 6 години и 8 месеца лишаване от свобода. За третото престъпление той е наказан с 13 години лишаване от свобода, а след редукцията е определено да изтърпи 8 години и 8 месеца лишаване от свобода.
 Районен съд – Ген. Тошево, групира трите наказания и определи за изтърпяване най-тежкото от тях – 8 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.
 Предвид тежестта на извършеното и интензивната престъпна дейност на Андон Ил., Районен съд – Ген. Тошево, увеличи размера на така определеното най-тежко наказание с 4 години и 4 месеца. Така Андон Ил. е наказан с общо 13 години лишаване от свобода, които трябва да изтърпи при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип.
 Той е осъден също да заплати на пострадалата обезщетение за нанесените с всяко от трите деяния неимуществени вреди в общ размер на 12 хил. лв.
 Присъдата на Районен съд – Ген. Тошево, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Добрич.

18.02.2013 г.                 Пресслужба Добрички окръжен съд 

 


Сходни връзки

46-годишен насилник получи наказание 13 години затвор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди