изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:23 EET
Окръжен съд – Добрич, допусна икономическа експертиза по дело на Комисията за конфискация    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, допусна да бъде изготвена икономическа експертиза по гражданското дело, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу 31-годишния Евгени Р. Анг. от гр. Добрич и още трима ответници. Вещото лице трябва да установи размера на законните приходите и направените от него разходи в проверявания период.

Днес съдът прие две съдебно-оценителни експертизи на недвижими имоти и на мобилен телефон. Изслушани бяха двама свидетели.

Пресцентърът припомня, че инспекторите на Комисията са установили разлика в приходите и разходите на Евгени Анг. в размер на 3 177 минимални работни заплати. Претендира се, да му бъдат отнети 7 имота, суми в лева и EUR, леки автомобили БМВ и Фолксваген, 19 броя мобилни апарати, пистолет с пълнители и патрони и други. Иска се да бъдат обявени за недействителни сделки за продажба на апартамент и два търговски обекта. Комисията е оценила на 755 254 лв. придобитото от Евгени Анг., за което липсват данни за законни източници и подлежи на отнемане по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Производството на Комисията срещу 31-годишния е започнато във връзка с влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт, с който е осъден на 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Варненският окръжен съд го е признал за виновен в извършване на престъпления срещу личността. През периода януари 2007 г. – ноември 2010 г. на територията на Република България и Федерална република Германия той е участвал в организирана престъпна група, създадена за трафик на хора през границата. В същия период в гр. Варна, гр. Добрич и във ФР Германия, в изпълнение на решение на организираната престъпна група, е приел и транспортирал през границата 5 жени с цел да бъдат използвани за развратни действия в Германия, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез обещаване и даване на облаги.

Евгени Анг. оспорва мотивираното искане на Комисията с аргумент, че е придобил имущество със средства от кредит, взет от брат му, и с приходи от трудова дейност в чужбина.

Останалите ответници обясняват, че са вложили в имотите собствени средства и не са знаели за наказателното дело срещу продавача.

Делото ще продължи на 25.03.2013 г.

18.02.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, допусна икономическа експертиза по дело на Комисията за конфискация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди