изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:37 EET
Лидерът на КНСБ: Чух се с Дянков, оставката му е заради 800-те милиона нов дълг    
НовиниИзваждането на Дянков от кабинета е добър знак, но той трябва да бъде подкрепен от нова политика, която да бъде ориентирана към стимули за бизнеса, стимули за малките и средни предприятия за сметка на бюджета, за сметка на допълнителни средства и програми, които България може да си позволи. Това заяви лидерът Пламен Димитров, цитиран от Дарик.


Има възможности нова политика да ориентира допълнително ресурси, да си плащат държавата и общините поръчките на бизнеса, тоест това да плаща заплатите на хората, да ги увеличава и да генерира нови работни места, смята той. Това е бил и основният спор на синдикатите с досегашния финансов министър, допълни Димитров.

"За сметка на финансовата стабилност разболяхме бизнеса, разболяхме предприятията, уволнихме хора. А хората, бидейки без работа и без доходи или със замразени доходи, излязоха на улицата и заплашват да пометат цялата държава с основание", заяви още синдикалният лидер.

Пламен Димитров поиска спешен социален пакет за хората, които издъхват и не могат да си плащат сметките. Според него има начин минималната заплата да бъде вдигната с 20-30 лева от средата на годината, да бъдат компенсират работещите в бюджетните системи с реалната инфлация и в предприятията да бъдат договорени компенсаторни стъпки между синдикати и работодатели.

Той отправи апел към премиера Борисов спешно да бъде свикан Националния съвет за тристранно сътрудничество и в него да бъдат поканени не само синдикати и работодатели, а и на протестиращите срещу цените на енергията.

Напускането на Симеон Дянков го приемам с известно облекчение, защото е известно, че КНСБ имаше основните спорове през тези 4 години с него по отношение на общата финансова, икономическа, бюджетна и подоходна политика, подчерта Пламен Димитров пред БНР.

На въпрос по повод рождения ден на КНСБ ли се е чул днес със Симеон Дянков, Пламен Димитров отговори: "Във връзка със състоянието на нещата в България, рождения ден на конфедерацията, естествено. Той все още пътува от САЩ за София. Доколкото разбирам, има своите основания за оставката и тя е свързана със спешното емитиране на допълнителен дълг – тези 800 млн. лв., които трябва да бъдат платени днес, до края на седмицата, както беше обещано на земеделските производители, които не са предвидени във фискалната рамка."

Според Пламен Димитров Дянков е направил много грешки.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Лидерът на КНСБ: Чух се с Дянков, оставката му е заради 800-те милиона нов дълг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди