изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:45 EEST
ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Хиляди затвориха Орлов мост    
Новини

Хиляди протестиращи срещу монополите затвориха Орлов мост в столицата, искайки оставка на правителството, предаде репортер на БГНЕС. С мощни възгласи те скандират: "Бойко, отивай си", "Дянков си отиде, Бойко е наред". 80% от протестиращите са млади хора между 25 и 30 годишни, граждани и представители на НПО. Едно момиче бе закачило на плаката си отпред призив с лика на Дякона, на който са изписани неговите думи: "Без революция сме загубени во веки веков" и "Дела трябват, а не думи".



Протестирам против цялата безотговорност, която се случва у нас през последните 20 години. За младите няма средства, реализация в България, казва младото момиче. Ето това са мои колеги от Института по полимери към БАН, посочва момичето двама нейни колеги - момче и момиче и ни съобщава, че те са със заплати от по 300 лева. "За какво говорим? За младите хора нямат бъдеще тук. Но момичето отрича, че има намерението да си стегне куфарите и да замине извън България, защото казва тя, България е нашата родина.

Нора Флорова от НПО "Народът в единство" показва плакат, който държи с прокламация за национална стачка и оставка на правителството. "Не сме политическа партия, не сме корумпирани". "Искаме тези горе да ни чуят и да напуснат властта", каза тя. За мен протестът е силен, защото няма политически партии, казва Валентин, мъж на средна възраст и повтори исканията на всички около него да спре обедняването и монополите, да спрат да печелят на гърба на хората.

След като затвориха Орлов мост протестиращите тръгнаха към сградата на НС. Там те застанаха пред служебния вход на парламента с викове "Оставка" и "Мафия". Край парламента има плътен кордон жандармерия. Засега няма стълкновения, протестът е мирен, въпреки че напрежението нараства с всяка изминала минута. Очаквайте подробности. /БГНЕС

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ПЛАМНА: Хиляди затвориха Орлов мост | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди