изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:21 EEST
ДЪРЖАВАТА ГОРИ: Журналисти пострадаха от жандармерията пред НС    
НовиниПри опита на жандармерията да изтласка протестиращите към градинката на НС, пострадаха и журналистите. Протестиращите блокираха кръстовището пред СУ и се върнаха на Орлов мост. Преди да блокират отново кръстовището на Орлов мост, протестиращите тръгнаха между колите, срещайки солидарност от шофьорите, които натиснаха клаксоните и показаха подкрепата си за тях със знака на победата.

Двама са арестувани до момента, като първият беше освободен след намесата на гражданите. Пред парламента имаше опити от няколко души скинари да направят провокация. Те хвърляха камъни срещу жандармерията, след което бяха изблъскани от жандармеристите и от протестиращите и си тръгнаха.

По-рано хиляди протестиращи срещу монополите затвориха Орлов мост в столицата, искайки оставка на правителството. С мощни възгласи те скандираха: "Бойко, отивай си", "Дянков си отиде, Бойко е наред". 80% от протестиращите са млади хора между 25 и 30 годишни, граждани и представители на НПО. Едно момиче бе закачило на плаката си отпред призив с лика на Дякона, на който са изписани неговите думи: "Без революция сме загубени во веки веков" и "Дела трябват, а не думи".

Протестирам против цялата безотговорност, която се случва у нас през последните 20 години. За младите няма средства, реализация в България, казва младото момиче. Ето това са мои колеги от Института по полимери към БАН, посочва момичето двама нейни колеги - момче и момиче и ни съобщава, че те са със заплати от по 300 лева. "За какво говорим? За младите хора нямат бъдеще тук. Но момичето отрича, че има намерението да си стегне куфарите и да замине извън България, защото казва тя, България е нашата родина.

Нора Флорова от НПО "Народът в единство" показва плакат, който държи с прокламация за национална стачка и оставка на правителството. "Не сме политическа партия, не сме корумпирани". "Искаме тези горе да ни чуят и да напуснат властта", каза тя. За мен протестът е силен, защото няма политически партии, казва Валентин, мъж на средна възраст и повтори исканията на всички около него да спре обедняването и монополите, да спрат да печелят на гърба на хората. След като затвориха Орлов мост протестиращите тръгнаха към сградата на НС. Там те застанаха пред служебния вход на парламента с викове "Оставка" и "Мафия". Край парламента има плътен кордон жандармерия. Засега няма стълкновения, протестът е мирен, въпреки че напрежението нараства с всяка изминала минута. Очаквайте още подробности. /БГНЕС

 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ГОРИ: Журналисти пострадаха от жандармерията пред НС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди