изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:47 EEST
Кольо Колев: Очаквам нарастване на недоволството и гняв    
КоментариЧаст от въпросите към Борисов биха били такива, на които той не може да отговори, а именно какво става с тези сметки за парно и за ток, които са в момента и които взривиха недоволството. Това заяви за БГНЕС социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев.

Какво ще стане със следващите сметки, на които вече им идва времето, ако ще и с по-следващите. Тези сметки са резултат от позволената от ДКЕВР методика за ценообразуване, тоест сметките са продукт на липса на контрол и перспективно мислене в ДКЕВР, добави Колев. Според него това е големият проблем. "Сега ще се мъчат да правят някакви гримирания, някакви пудри, някаква демонстративност, но си остава фактът, че ГЕРБ набута хората в тази ситуация", подчерта социологът.

За оставката на Симеон Дянков, Колев коментира, че "разбира се, премиерът решава нещата". Според Колев, въпросът е дали оставката е поискана от премиера или е дадена от Дянков. "Аз не се радвам, въпреки че мнозина бяха доволни, че Дянков се маха. Аз не се чувствам много спокоен от тази оставка. Дянков с всичките му личностни и професионални недостатъци, беше един от малкото хора, които можеха да се опънат на премиера да развърже държавната кесия. В този смисъл да набута страната в едни ангажименти, които след това щяха да тежат като воденичен камък над българското общество. Страхувам се, че с оставката на Дянков се маха последната преграда пред волунтаризма на премиера, чието основно желание не е да мисли държавнически и в перспектива, а да се хареса на хората тук и сега. Това е доста опасно", подчерта Колев.

Според него, Борисов може да "развърже кесията" в опит да се хареса на масите, което може да е с непоправими последици в близките 5-10 години. За това, че в отсъствието на Дянков Борисов е разпоредил 1 млрд. лева за земеделските производители, Колев коментира, че ако той е финансов министър би си подал оставката веднага при това положение. "Защото това е грубо вмешателство именно в работата на финансовото министерство – идва премиерът и казва: разкарай се, не ме интересува какво ти смяташ за финансовите разчети – тук ни трябват 1 милиард", каза Колев. Той заяви, че по този път не трябва да върви нито един финансов министър, а и един премиер.

Протестите ще отшумят, но ще остане нарастващото мълчаливо гневно ръмжене. Очаквам някакви катаклизми, очаквам нормален процес на нарастване на недоволството, гняв, е прогнозата на социолога. http://www.pressadaily.bg

 


Сходни връзки

Кольо Колев: Очаквам нарастване на недоволството и гняв | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кольо Колев: Очаквам нарастване на недоволството и гняв
Автор: Anonymous да 2013-02-19 @ 10:02 EET
Комунистите яхнаха вълната на недоволните от цените на тока, а те са които сключиха неизгодните договори. За хората с къса памет - не увеличиха ли предизборно пенсиите, а сега ако б.б. стори същото ще е престъпление. Невменяемите пак искат комунистите да ги доят.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди