изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:24 EET
Станишев: Няма какво повече да правим в Парламента    
Политика "Това е политическа криза, когато 100 000 души искат оставката правителството. Не виждам какво повече да правим в парламента", заяви категорично председателят на БСП Сергей Станишев след заседанието на ИБ на партията, предаде репортер на БГНЕС.

На днешното си заседание Изпълнителното бюро препоръча да не участваме в гласуването на промените в кабинета, да направим срещи с хората, да не бъдем в пленарна зала през тази седмица, но аз смятам, че в този парламент няма какво да правим. Не виждам смисъл да легитимираме измъкването на ГЕРБ от тяхната отговорност, каза още той. "Няма какво да правим в комисиите и в пленарна зала. Този парламент е изчерпан", заяви Станишев. Аз лично не виждам какво ние можем повече да правим в този парламент. Той е изпразнен от съдържание", призна той.

Последната дума за решението ще има днес на заседанието си днес ПГ на КБ

"Виждаме, че Борисов е готов на всичко, само и само, за да задържи властта в свои ръце и той и Цветанов да правят избори. Това ясно говори за намерения за манипулации и фалшификации на изборите", подчерта Станишев. "Има един общ знаменател на протестите, това са граждански протести срещу плячкосването на държавата по време на това управление. Протестите са абсолютно обосновани и ние заявихме преди много време, че подкрепяме исканията на гражданите и сме на страната на хората. Още в неделя поисках оставката на този кабинет, който не е в състояние да реши нито един от проблемите, заради които хората излязоха на улицата. Този кабинет няма и морално и политическо доверие. Ние ще започнем от утре поредица от консултации с парламентарни и извънпарламентарни политически сили, граждански и синдикални организации за намиране на решение", каза Станишев.

"Ситуацията е крайно взривоопасна, опитват се да яхнат протестите. Ние подкрепяме протестите, но нямаме намерение да яхваме хората", изтъкна той. "Този кабинет и този парламент са изчерпани. Нищо не би могло да се промени с персонални промени, чиято единствена цел е да се спаси Бойко Борисов. Нямаме намерение да легитимираме промените в кабинета със своето присъствие в парламентарната зала. Искам да предупредя правителството, че това е опасно поведение, което не е адекватно на исканията на протестиращите, които искат оставка на кабинета. Най-честното е да се проведат предсрочни парламентарни избори и каквото кажат хората, това да стане", добави той.

Станишев коментира и факта, че за изплащането на парите за земеделските производители се извадиха пари от фискалния резерв и се наложи емитирането на допълнителен дълг. "Хазната очевидно е празна и нямат пари за изпълнение на основни свои задължения", заяви той.

Според него "ситуацията се нажежава и може да изригне". Тази власт е еднолична и това не е тайна за никого. Борисов много пъти е заявявал, че носи отговорност за всичко. Те направиха парламента гумен печат, на който никой няма доверие, защото знаят, че решенията се взимат другаде, заяви още Станишев.

Ние предложихме ръководството на ДКЕВР да се избира с 2/3 мнозинство от парламента и това беше отхвърлено. Сега се сетиха, че това е добра формула, но това е безсмислена имитация на дейност. Защо да се избира ръководство на ДКЕВР , след като Борисов еднолично обява каква ще е цената на тока? Моделът на управление е сбъркан", коментира още Станишев.

"Призовах нашите структури по места да влязат в разговор с инициаторите на протеста и да чуят исканията и им да им кажат нашите ангажименти и позиции. Ако говорим за яхване на протестите, най-голяма демонстрация на подобно отношение е това, което се видя на пресконференцията с премиера Бойко Борисов", каза още той.

Това, което наблюдаваме е очевидно продукт на паниката, която владее ГЕРБ от неделя. Какво разбиране очакват от ГЕРБ? Те нямат разбиране с хората? Те нямат усещане, че трябва да ги чуят? Трябва правителството да подаде оставка, то няма кредит на доверие в парламента. Нужни са предсрочни парламентарни избори, заяви депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов. Депутатът от левицата Михаил Миков попита "Как се увеличават печалбите на електроразпределителните дружества, а цената на акциите пада?"/БГНЕС

София / България 

 


Сходни връзки

Станишев: Няма какво повече да правим в Парламента | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Станишев: Няма какво повече да правим в Парламента
Автор: Anonymous да 2013-02-19 @ 19:00 EET

точно вие наистина намяте работа в парламента мнооого отдавна, от самото начало

Станишев: Няма какво повече да правим в Парламента
Автор: Anonymous да 2013-02-24 @ 08:25 EET

БСП е шеф на енергийната мафия.

Трябва да се забранят:

-БСП/  дъщеря на БКП/

-ДПС/дъщеря на БСП/

-Атака/дъщеря на ДПС/.

Волен винаги преди избори прави атака на ДПСи консолидира електората и  /затова му се плаща/

Станишев: Няма какво повече да правим в Парламента
Автор: Anonymous да 2013-02-24 @ 08:35 EET

Защо тройната коалиция не напуснаха Парламента ,когато 2007 год. излязоха 145000 учители на улицата?

Станишев да  вземе първия самолет за Москва и да ходи при господарите си!

Какво е казал Левски/Който ни освободи той ще ни зароби/


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди