изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:30 EET
"Орлов мост" мощно поиска оставката на Борисов    
Новини

В момента шествието в София тръгва покрай Националната библиотека по ул. "Оборище", предаде репортер на БГНЕС. В края на церемонията пред паметника на Левски и точно преди изпълнението на националния химн, зад огражденията масово започнаха да викат "Оставка!", "Оставка!", "Мафия!"



Премиерът Борисов отново беше обвинен от протестиращите и този път в него те видяха вината за това, че не са допуснати до паметника на Васил Левски.

"Ние да не сме терористи от Ал Кайда", разгневено се провикнаха протестиращите, преди да отправят директен въпрос към премиера – дали въобще знае какво означава думата "демокрация". Случилото се стана повод за още по-мощно и разгневено скандиране "Оставка" и "Мафия".

По-рано полицейският кордон спря няколко стотин протестиращи пред Софийския университет.

Те скандират мощно "Оставка", а на фона на това по микрофоните на официалната церемония се чете есе на ученичка за Левски. Протестиращите с мощни викове успяха да създадат раздвижване сред гражданите и медиите. Няколко вълни от въгласи "У-у-у-у" прекъсват изброяването на официалните лица, които поднасят венци и цветя пред паметника.

Броят на недоволните българи, дошли да изразят мнението си, нараства лавинообразно. Протестиращите мощно освиркват премиера и искат неговата оставка. Те използват и обидни квалификации по адрес на Бойко Борисов. Десетки от тях развяват българския трибагреник.

Демонстрантите се бяха насочили към паметника на Васил Левски, но не бяха допуснати от силите на реда, които са блокирали всички подстъпи към възпоменателната церемония пред паметника. В момента движението пред Университета е парализирано.

По-рано няколко стотин протестиращи се събраха на Орлов мост и потеглиха към парламента. Днешният протест беше обявен с начален час 18,30 часа, но започна по-рано. Очаква се към протестиращите да се присъединят още много групи. Очаквайте още подробности. /БГНЕС

 


Сходни връзки

"Орлов мост" мощно поиска оставката на Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди