изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:48 EEST
КМЕТОВЕ И ЛИДЕРИ НА ПАРТИИ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ЗА ПРОТЕСТИТЕ В СТРАНАТА    
Новини

Пред НДТ: Атанас Атанасов - Атака, Антония Кирова - ДСБ, Георги Желев - НДСВ, Добри Стефанов - кмет на Крушари, Ердинч Хаджиев - ДПС, Николай Ангелов - кмет на Балчик, Райна Бърдарева - кмет на Шабла, Сияна Фудулова - БСП, Тодор Моралийски - ЗНС, Цонко Цонев - кмет на Каварна



Атанас Атанасов – областен лидер на партия „Атака” – Моето лично мнение е, че тези протести, които се случват в цялата страна, бяха продиктувани от последните сметки за електроенергия, но не само те са причината за тях. В един момент чашата на народното търпение преля. Ниските доходи на българина и високите, почти европейски, цени, които плащаме за бита, доведоха до това недоволство. Като в никакъв случай не искам политически да се възползвам от ситуацията, ще припомня факт, който може да се провери, а той е, че партия „Атака” от 2005-2006 г.  алармира, че монополите на ЕРП-ата ще провокира проблеми. Споделям недоволството на гражданите, които протестират. Не мисля, че протестите трябва да се политизират, макар да има индикации, че във Варна, и а в Добрич, определени лица се опитват да извлекат дивиденти. С някои от организаторите на протеста в Добрич се познавам лично, тъй като съм участвал като гражданин в други протести като тези срещу шистовия газ, за интернет пространството и т.н. Споделил съм с тях, че трябва да се опазят от политизиране едни такива чисто граждански протести. Считам, че беше крайно време това, което става сега, да се случи. Стига тази енергия да не бъде разпиляна и да се постигнат реални резултати. Според мен, трябва да се направи външен одит на ЕРП-тата.

Антония КИРОВА - председател на Общинското ръководство на ДСБ в Добрич: Това, което се случва в момента, е неприятно, ситуацията е тревожна. То е резултат от ставащото от много време. Хората вероятно ще си спомнят, че Демократи за силна България отдавна алармира какво може да се случи ако продължава тази обсебваща роля на монополите и не се създаде регулатор, който да я контролира. Хората имат право да протестират. Протестите не са конкретно за високите сметки за ток, те бяха капката, която преля чашата. Поводът е много по-дълбок.

Д-р Георги Желев - областен координатор на НДСВ: "Всичко това, което се случва е поредна и последна неспособност на правителството да разбира за какво е избрано".

Добри СТЕФАНОВ – кмет на община Крушари – Аз съм човек на властта и не трябва да изразявам мнение, тъй като не зная какви могат да са последствията.

Д-р Ердинч ХАДЖИЕВ - областен председател на ДПС: "Обстановката в страната е направо взривоопасна. Последните сметки за ток ескалираха напрежението сред хората, защото през последните три години нищо не мръдна в държавата. Замразиха се доходите на хората, пенсиите, майчинските. Дянков стискаше и изгърмя като бушон".

Николай АНГЕЛОВ - кмет на община Балчик: Оценявам обстановката като революционна. Аз съм 50-годишен и за първи път виждам такъв спонтанен протест.

Райна БЪРДАРЕВА – кмет на община Шабла: Като всички останали, и шабленци имат завишени сметки за електроенергията, но най-вероятно умората от изминалите 23 години, които са били в техен ущърб, е причина в Шабла досега да не е имало протести. Днес /бел.ред. вчера/ получих искане от група младежи от село Дуранкулак, които искат разрешение да проведат мирен протест в Дуранкулак в непосредствена близост до международен път Е-87, на 23 февруари от 12 до 13 ч. Посочват, че протестът им е в подкрепа на провеждащите се в страната протести срещу нереално високите сметки за електроенергия.

Аз мисля, че човек не може да бъде поставян под прага на бедността и трябва да протестира за себе си. Но, протестите трябва да са граждански, а не да се политизират, защото политизирането ще ни върне 16 години назад.

Сияна ФУДУЛОВА - областен лидер на БСП: "Всичко, което се случва в страната показва очевидно как управляващите се опитват със спешни мерки да скрият глава в земята, за да избягат от проблемите на хората. Днес сме свидетели на абдикация на правителството да решава проблемите на хората. Очевидна е правителствената криза, която прерасна в политическа е единственият изход е оставка на правителството. Това, което е се случва е безпрецедент от 1997 година насам. Общият знаменател е липсата на държавност. Хората протестират, защото искат държавата да реши проблемите им".

Тодор МОРАЛИЙСКИ - председател на Областното настоятелство на ЗНС: Напълно закономерно е това, което се случва. Това правителство явно не се справя. Много от обещанията, които се дадоха, не се изпълняват както трябва. Финансовото министерство работи само за имиджа и CV-то на Симеон Дянков. Той трябваше много по-рано да си подаде оставката, не се справи с бюджета, със субсидиите на зърнопроизводителите....

Цонко ЦОНЕВ - кмет на община Каварна: "Това са справедливи протести. Монополите се оляха. В Добрич плащаме най-скъпата вода, ток. Днес /б.а. - вчера/ почитаме Левски, който се е борил за свободата. Днес в 21 век ние се борим за свобода от монополите".

Потърсихме за коментар още кмета на Добрич Детелина Николова, както и лидера на ГЕРБ - Добрич, Живко Мартинов, но не така и не успяхме да се свържем с тях. НДТ

 

 


Сходни връзки

КМЕТОВЕ И ЛИДЕРИ НА ПАРТИИ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ЗА ПРОТЕСТИТЕ В СТРАНАТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КМЕТОВЕ И ЛИДЕРИ НА ПАРТИИ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ ЗА ПРОТЕСТИТЕ В СТРАНАТА
Автор: Anonymous да 2013-02-19 @ 20:33 EET
Ердинч Ханджиев трябваше сега да е зад решетките.Как го оправдаха и е на свобода на никой не е ясно.Тръгнал мнение да дава на народа.Най големия крадец в Областта.Как няма срама такъв човек не знам...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди