изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:50 EET
В Брюксел откраднаха диаманти за 350 млн. евро    
По светаНеизвестни въоръжени лица откраднаха контейнер с диаманти и няколко килограма злато на летището в Брюксел, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на белгийския телевизионен канал RTBF.

Нападението било извършено снощи. Престъпниците проникнали безпрепятствено с два автомобила в района с ограничен достъп на брюкселското международно летище.

Те се приближили до частен самолет, подготвящ се за полет, заплашили охранителите на частната швейцарска компания за транспорт на особено ценни товари "Бринкс" с автомати и откраднали най-ценната част от товара - диаманти и злато - и избягали, като разбили бариерата на един от изходите.

Излизащи на фламандски език вестници съобщиха, че в откраднатия контейнер имало 10 килограма диаманти. Официално тази информация не е потвърдена. Ройтерс предаде, че стойността на откраднатите скъпоценности се изчислява на 350 милиона евро. При нападението, продължило едва няколко минути, няма жертви и ранени.

По данни на полицията в нападението са участвали осем души, които се издирват. Единият от автомобилите, използван при нападението, бил намерен опожарен. Това е петото въоръжено нападение на международното летище в Брюксел от година и половина насам, посочва ИТАР-ТАСС.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

В Брюксел откраднаха диаманти за 350 млн. евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди