изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:02 EEST
ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ МОГАТ ДА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ    
Земеделие

Бюджетът на схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци за настоящата година възлиза на 15 милиона лева, колкото бяха заделените средства и през минсалата година, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Оттам припомниха, че схемата е насочена към традиционни производства на плодове и зеленчуци - домати, краставици, пипер, ябълки, череши, праскови, нектарини, кайсии и зарзали.



Схемата се прилага за първа година от кампания за директни плащания 2012 г., наред с вече прилаганите схеми за специфично подпомагане на животновъдите, които отглеждат млечни крави и за овце-майки и кози-майки, съгласно Наредба № 2 от 21.02.2011 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане.

Кандидатстването по схемата за качествени плодове и зеленчуци, произвеждани в България става с подаване на Общо заявление за подпомагане в общинските служби „Земеделие” по реда на Наредба № 5 от 27.02.2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания. За да получат подпомагане производителите трябва да отглеждат най-малко 4 декара зеленчуци или 5 декара плодове и площите да отговарят на изискванията за добро земеделско състояние.

Подпомагането по схемата за качествени плодове и зеленчуци се определя по реда на Наредба № 2 от 21.02.2011 г. и е с максимално облекчени условия по отношение на разходи за сертификация. Бюджетът на схемата е 15 млн.лева годишно за 2012 и за 2013 г.

На интернет страницата на Българската агенция по безопасност на храните е публикувана информация за издадените сертификати на производители по Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България. На всички заявители по схемата се предоставя възможност за проверка на данните и сигнализиране при наличие на разминаване в срок до 1 март 2013 г. Производителите следва да се обръщат към инспекторите по контрол на качество на пресни плодове и зеленчуци в областните дирекции на БАБХ съгласно списъка, публикуван на страницата на БАБХ. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ МОГАТ ДА ПОДАВАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди