изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:31 EET
Окръжен съд – Добрич, конституира по дело за убийство двама граждански ищци с претенции за 150 хил. лв.    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, не даде ход на наказателното дело срещу 56-годишния Никола М. Ив. от с. Стефаново, община Добричка и го отложи за разпит на свидетелите и вещите лица.

Причина за това стана изявлението на подсъдимия, че не се признава за виновен по повдигнатото му обвинение за това, че на 14 срещу 15 февруари 2012 г. в с.Стефаново, умишлено е умъртвил 67-годишен мъж от същото село, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Предвид това делото не може да бъде разгледано по реда, по който бе насрочено – съкратено съдебно следствие, и ще протече по общия ред със събиране на доказателства в съдебното следствие.

Днес Окръжен съд – Добрич, конституира двете пълнолетни деца на пострадалия като граждански ищци и частни обвинители. Съдът прие за съвместно разглеждане предявените от тях граждански искове за неимуществени вреди в размер по 75 хил. лв. за всеки. Съдът не уважи претенцията им за по 25 хил. лв. обезщетение за имуществени вреди, аргументирана с финансовата помощ, която баща им оказвал.

Пресцентърът уточнява, че според обвинителния акт подсъдимият и пострадалият били в близки отношения и почти ежедневно прекарвали времето си заедно. На 14.02.2012 г. около 08,30 ч. 67-годишният посетил в дома му Никола Ив., тъй като имали уговорка да му помогне да извадят малко паркет от старото училище в селото. Пострадалият щял да го използва за отопление на дома си. Веднага след това двамата се отправили към къщата на пострадалия, където изпили по около 100 гр. домашна ракия. Малко по-късно отишли в училището, където извадили паркет. Около 11,55 ч. се върнали в дома на пострадалия и заедно прекарали деня. Около 17,30 – 18 ч. съседи на 67-годишния, се връщали от празник в пенсионерския клуб, и от улицата му извикали, за да го поздравят. Той се показал на вратата на приземния етаж на дома си и казал, че празнува с Никола Ив. В този момент според свидетели 56-годишният се появил до оградата на дома на пострадалия и заявил: ”Тук ще става меле.”

По данни на други свидетели подсъдимият се прибрал в дома си около 22,10 – 22,30 ч. на 14.02.2012 г. На 15.02.2012 г. около 13,55 ч. той отишъл в кметството на с. Стефаново и заявил пред служителка там, че пострадалият е заклан с брадва. От кметството уведомили органите на полицията и оперативно-следствена група извършила оглед на местопроизшествието. Тялото на 67-годишния било намерено в стая на приземния етаж на дома му на пода, в близост до масата и печката.

Според обясненията на подсъдимия той напуснал дома на пострадалия около 16,50 ч. на 14.02.2013 г. и се прибрал. На следващия ден излязъл около 09,30 ч. от дома си и отишъл при 67-годишния. Намерил го мъртъв на земята в дома му. Веднага се отправил към кметството, за да съобщи, но там не намерил никого. Затова се прибрал у дома си, а по-късно се върнал и съобщил.

Делото ще продължи на 21.03.2013 г. с разпит на свидетелите и вещите лица, изготвили 7 експертизи.

21.02.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, конституира по дело за убийство двама граждански ищци с претенции за 150 хил. лв. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди