изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:57 EET
Румен Петков: Материалът за заплахите срещу Бойко Борисов не е от периода, в който съм оглавявал МВР    
Новини София. Материалът за заплахите срещу Бойко Борисов не е в периода, в който аз съм оглавявал Министерството на вътрешните работи. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на Коалиция за България Румен Петков във връзка със спомената от премиера в оставка Бойко Борисов информация, предоставена от партньорска служба, за подготвян атентат срещу него преди години, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

 „Този материал може да е бил и отпреди това, да не гадаем. Сигурен съм, че Националната разузнавателна служба е информирала държавното ръководство и са били взети съответните мерки. Не може да има друго действие от страна на Националната разузнавателна служба”, каза още Румен Петков. Попитан за подробности около папка „Лале”, Петков каза: „В Министерство на вътрешните работи сигурно има много папки. Става дума за твърде специфична информация и когато в политиката се тръгва с такива инструменти, от това губи държавността”. Той каза, че не може да коментира дали става дума за Бойко Борисов и Държавна сигурност. „Сега, както и по един друг такъв материал, трябва той да бъде разсекретен много бързо, защото вече няма нищо секретно в него. Има едно твърдение, за което обществото трябва да знае каква е фактологията. След като имаме произнесено публично това твърдение, трябва да бъде видян материалът и да се види дали това е общо разсъждение, или е императивно поднесено от съответната служба, както премиерът обяви. Сега разсекретяването е задължително. Опитите да се обяснява, че няма да го разсекретяваме, защото ще поставим под въпрос партньорските отношения със съответната служба, биха били абсолютно нелепи. Тези взаимоотношения вече са под въпрос”, каза Румен Петков. По думите му обществото трябва да знае съдържанието на материала.
„Влязохме в една фаза, от която губят държавата и политиката. От днес нататък никой няма да говори за политика, никой няма да говори за управленски решения, а ще се замеряме с папки”, добави Петков.
„Предстои формирането на служебен кабинет и избори, които трябва да спечелим, за да отговорим на очакванията на обществото”, каза Румен Петков. Той добави, че веднага, след като е кацнал от Москва, е изявил позицията си, че оставката на Борисов е бягство от отговорност и страх от предстояща политическа катастрофа. „Това е очевиден акт на страх”, каза Петков.
Според него магистратите трябва да кажат дали Борисов трябва да се яви за дело в Сърбия. „Ако има такава покана и ако тя е надлежно нотифицирана, трябва да се яви. Ако Христо Бисеров има съответните документи, той трябва да ги покаже”, каза депутатът Румен Петков.
Яница ТАНЕВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Румен Петков: Материалът за заплахите срещу Бойко Борисов не е от периода, в който съм оглавявал МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди