изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:03 EEST
„Монд”: Улицата свали българското правителство    
По света Париж. Никой не знаеше, че гледката на кръв е толкова непоносима за Бойко Борисов. Българският премиер, бивш бодигард на комунистическия лидер Тодор Живков и бивш полковник от пожарната, бивш генерал от полицията и каратист, подозиран за дългогодишни връзки с организираната престъпност, обяви на 20 февруари оставката на правителството си, като обясни, че „не може да гледа кръв по „Орлов мост”, коментира в. „Монд”.

Именно на това кръстовище в центъра на София избухнаха най-тежките сблъсъци между няколко десетки младежи и полицията в рамките на демонстрация срещу високите цени на електричеството. Около 30 души бяха ранени.
Насилията се вписват в рамките на едно по-мащабно движение, възникнало през студения януари, когато българските граждани получиха месечната си сметка за ток. На места сумите надвишаваха 100 евро, докато в страната средната месечна заплата е 380 евро.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

„Монд”: Улицата свали българското правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди