изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:10 EEST
Дело срещу осъден за трафик на хора    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, обяви за решаване дело срещу осъден за трафик на хора по иск на Комисията за отнемане на незаконно имущество

            Окръжен съд – Добрич, обяви за решаване гражданското дело, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу 34-годишния Милен Р. Ал. от Добрич и още пет ответници.

            Днес съдът прие изготвената по делото икономическа експертиза, според която за проверявания период разходите на Милен Ал. надвишават приходите и се получава отрицателна разлика в размер на 6 358,06 минимални работни заплати или 928 3561,88 лв.

            Пресцентърът припомня, че Комисията претендира за отнемане на имущество на стойност 546 929,83 лв., на колкото оценява придобитото от лицето в течение на проверявания период имущество, за което липсват данни за законни източници, и което подлежи на отнемане съгласно Закона за отнемане в полза на държавата на имущество придобито от престъпна дейност. Комисията иска да му бъдат отнети част от имот в Добрич, леки автомобили Мерцедес и Ауди, мотопед, 19 мобилни апарата, пистолет „Волтрон – Майор” с 10 патрони, суми от продажбата на 2 имота и на 13 моторни-превозни средства, обявяване на недействителност на три договора за покупко-продажба на недвижими имоти или тяхната левова равностойност, суми от банкови депозити и други.

            Основание за иска на Комисията е влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт  на Окръжен съд – Варна, срещу Милен Ал. Той е признат за виновен за виновен в това, че през периода 01.07.-09.11.2010 г. в гр. Добрич, в гр. Варна и в ФР Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за да извършава престъпления трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.

            Милен Ал. оспори мотивираното искане на Комисията с аргумент, че няма връзка между извършеното от него престъпление и придобиването на имуществото. Той не е съгласен и с определения от Комисията период на проверката от 2000 г., тъй като престъпната му дейност датирала от 2007 г.

            Останалите ответници също оспорват иска и твърдят, че са финансирали покупката на имоти от Милен Ал. със собствени средства.

            Съдът ще обяви решението си на 21.03.2013 г.

 

21.02.2013 г.                                                Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Дело срещу осъден за трафик на хора | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди