изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:09 EET
Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: ТРЯБВА ДА СЕ СВИКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ    
ИнтервютаВ България се случва това, което се случва в голяма част от европейските страни, но при нас доста закъсня. Това заяви за НДТ евродепутатът д-р Антония Първанова, която потърсихме за коментар за ситуацията в страната ни. По думите й, това е протест срещу голямата бедност, срещу мерките на фискалната политика, запазването на параметрите на макроикономическата рамка без да се отчита социалният фактор.

"Българите осъзнаха голямата мощ на народната воля и гражданското общество", категорична е д-р Първанова. Тя изрази надежда политиците да не се опитат да яхнат протестите и гражданското общество да продължи да е коректив на властта.
"Важно е да се прекрати процъфтяването на анархично настроените хора, защото действията им може да доведат до нарушаване на социалния мир - смята евродепутатът. - Подготвя се продължаването на бунта в страната и не ми е ясно как ще се разреши въпросът, защото сметките за ток трябва да се плащат, а те са големи и за декември, и за януари, такива ще бъдат и за февруари". Според д-р Първанова, падането на правителството няма да отмени плащането на сметките. Това може да доведе до фалит на ЕРП-ата, но и ще отвори голяма дупка в бюджета. "Трябва да се предложи формула, за да не се стигне до анархия", смята евродепутатът.
"Огромна тежест пада върху плещите на президента. Надявам се да има достатъчно мъдрост в експертния му екип, за да може да бъде запазен социалният мир в страната - коментира д-р Първанова - Предстоят тежки времена, това правителство не ни оставя добро наследство. Изисква се много мъдрост, но и отговорност и конструктивност от хората, които протестират. Предстои много труден период и зрелостта, която ще покаже българският народ, ще определи пътя, по който ще продължи страната - европейският на благоденствието или ще се върне на 1997 година по пътя на прехода".
За мен по-добрият вариант от служебно правителство или предсрочни избори е да се свика Велико Народно събрание, сподели евродупутатът. По думите на д-р Първанова, трябва да се направят промени в Конституцията - да могат се отзовават депутати и общински съветници, броят на народните представители да бъде намален. Но промените да са такива, че в Народното събрание да бъде запазено политическото представителство. НДТ

 


Сходни връзки

Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: ТРЯБВА ДА СЕ СВИКА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди