изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:37 EET
Искат граждански листи в изборите    
НовиниЩе внесем искане във все още действащото 41-во НС за промяна в Изборния кодекс и регистрация за участие на граждански листи във вота . Това обяви във Варна бившият нововремец Борислав Цеков, съпредседател на Инициативния комитет на гражданско движение "Модерна България".

До края на седмицата формацията стартира подписката за първи граждански референдум в цялата страна. Тя започна на 11 февруари във Видин, София и Враца и досега събраните подписи са 10 000. За всенароден вот обаче трябват половин милион парафа. Допитването е с два въпроса - да се въведе възможност граждани да отзовават предсрочно депутати, общински съветници и кметове. Вторият е свързан с правото на индивидуална жалба в Конституционния съд против закони, които нарушават конституционни права на гражданите. Хората ще стартират схемата за отзоваване с подписка, а съответният народен представител остава на поста си, ако събере 3/4 от гласовете, с които е избран, обясни Здравка Кръстева, преподавател в СУ.
Кръстина Маринова

standartnews.com

 


Сходни връзки

Искат граждански листи в изборите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди