изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:13 EEST
Протестиращите искат мажоритарен вот    
Общество  Очаква се на обща среща в събота протестиращите от страната да положат основите на единен документ с конкретните им искания. Това каза пред БНТ Ангел Славчев от инициативния комитет за протестите срещу монополите.

"Самите ние се оприличаваме като бойците на улицата. Не бяхме подготвени за такава ситуация и ни е много странно, че искат някаква програма от нас – какво да се случва оттук нататък. Правим всичко възможно да излезем с правилните решения, а не с прибързаните", каза той.

Като по думите на Славчев протестиращите искат мажоритарен вот, депутатите да носят наказателна отговорност за действията си и да могат да бъдат отзовавани, и да бъде осигурено 50-процентово участие на граждани във всички регулаторни органи.

"Там е разковничето – четири години българинът дава властта на някого, но после няма как да го контролира", коментира Славчев.

От бизнеса и синдикатите изразиха готовност да участват в преговорите и да съдействат за по-бързото приемане на исканията от бъдещото служебно правителство. Според президента на КНСБ Пламен Димитров преди да бъде закрит парламента трябва да приемат спешно няколко закона, свързани с ДКЕВР.

Президентът Росен Плевнелиев има идея за създаването на обществен съвет с участвието на синдикати, работодатели и научната общност. Очаква се разговорите по създаването му да започнат следващата седмица.  http://inews.bg

 


Сходни връзки

Протестиращите искат мажоритарен вот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди