изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:14 EEST
Първанов: Няма случай политик да е поръчал убийството на друг    
Новини Няма случай политик да е поръчал убийството на друг. По мое време имаше един сигнал, че се подготвя покушение срещу Борисов, но негов поръчител бе един престъпник, който е в затвора - Сретан Йосич. Това заяви Георги Първанов пред БТВ.


Попитан дали е трябвало кабинетът "Борисов" да се подаде оставка, Първанов заяви, че това е било неизбежно. На въпрос дали в управлението на държавата има задкулисие, той отговори, че винаги е имало подобно нещо от различни фигури, информира още агенция КРОСС.

"Трябва да кажа със съжаление, че към мен никога и никой не е проявявал подобен интерес. Това е шега, разбира се", каза президентът Първанов. "Чух тезата, че има натиск от старана на Русия за падането на Борисов от власт и че БСП е изиграла важна роля в това. Уви, ролята на БСП е твърде преувеличена. БСП има своя принос, за 3,5 години има последователна опозиционна дейност", смята още той. Слава Богу, няма опит в сформирането на служебен кабинет.

Президентът би трябвало да го направи еднолично или поне в изолирана обстановка, защото присъствието на един или друг човек би могло да хвърли сянка и да спомогне за опорочаването на този кабинет, смята Първанов. "Искам да вярвам, че президентът ще се свърши работата. Това е единствената институция в момента, която крепи държавността" обясни той. Георги Първанов каза, че служебният премиер трябва да е управленец. Не допускам това да е Симион Дянков, по-скоро ще е неутрална политическа фигура с добра правна култура. Според президента България има добра Конституция, но според нея влиянието на гражданите в политиката е сведено до минимум.

Гражданският съвет не трябва да е ментор на правителството. Не може да стои някой над главата им и да им казва прави едно, прави две, категоричен е той. Попитан дали БСП е готова да управлява, Първанов заяви, че много по-готова от всяка друга партия, но трябва да бъдат подредени приоритетите й и те да бъдат добре анализирани. http://bulgaria.actualno.com
 


Сходни връзки

Първанов: Няма случай политик да е поръчал убийството на друг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди