изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:34 EEST
Протестиращи: Разбиват ни колите, жилищата, бият, арестуват!    
ОбществоШествието в София утре ще тръгне с два лъча, съобщи на пресконференция Янаки Ганчев, координатор на протестите на "Орлов мост". Първият лъч ще тръгне от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият – от "Орлов мост". Двата лъча ще се съберат пред парламента.

Ганчев уточни, че тази вечер не е организиран протест, за да не се попречи на церемонията по избор на патриарх. “Ние сме българи, православни”, посочи той, а други представители на координаторите контрираха, че сред тях има и мюсюлмани.

Според протестиращите обаче случаите на внедрени провокатори зачестяват. „Провокатори и новопоявили се говорители започнаха да се внедряват между хората, да се качват на трибуната и да приказват какво си искат”, каза Николай Николов, координатор на протестите от Варна. Янаки Ганчев пък съобщи, че към почти всички от протестиращите има нападения, включително и през последната нощ. „Тази вечер е разбита кола, миналата вечер е нападнато жилище на протестиращи,” каза Ганчев. Имало бити, арестувани. „Правим всичко възможно това да не се случва”, каза още той.

Според координаторите на протестите ГЕРБ се опитвали да разцепят инициативния комитет. Те пожелаха възможно най-бързо среща с президента Росен Плевнелиев, която да бъде излъчвана пряко по националните обществени медии. Сред исканията са още разсекретяване и анулиране на договорите с монополите, мораториум върху декемврийските сметки, докато тече разследването, разпускане на ДКЕВР без сваляне на наказателната отговорност на управлявалите го до този момент, да се осигури 50 процента гражданско участие в този тип структури, да се премахне ДДС върху електроенергията, незабавно въвеждане на електронното правителство, отпадане на имунитета на народните представители за действие или бездействие, право на отзоваване на депутатите. http://www.blitz.bg

НОВО РАЗКРИТИЕ ЗА ШЕФКАТА НА ДКЕВР КОМПРОМЕТИРА ВИСШИТЕ КАДРИ НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ

КАКВО ПИШЕ В ЛЕТОПИСИТЕ ЗА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ ПРЕЗ... 805 ГОДИНА

 


Сходни връзки

Протестиращи: Разбиват ни колите, жилищата, бият, арестуват! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди