изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:03 EEST
Протестиращи искат среща с президента, но без партии    
Общество

Протестиращите искат разсекретяване и анулиране на договорите с монополите, предаде репортер на БГНЕС.



Днес в София се проведе среща на представители на инициативни комитети на протестиращите граждани в цялата страна. Тези, които дойдоха на тази среща признаха, че по никакъв начин не се разграничават от онези протестиращи, които днес разговарят в Сливен, а напротив - постоянно са поддържали връзка с тях за това в каква посока вървят дебатите. Те, обаче, категорично се разграничават от исканията на Андрей Слабаков и групичката граждани, които днес се срещнаха в хотел "Континентал" и поискаха свикване на Велико Народно събрание.

Крайните искания около, които се обединиха са няколко. Те искат парламентът или президентът да наложи мораториум върху декемврийските и следващите сметки за ток, Народното събрание да обяви за невалидни с нарочен акт сметките на физическите и юридическите лица за електроенергия, както и разпускане на ДКЕВР без сваляне на наказателна отговорност на управлявалите го до този момент.

Хората настояват да се осигури 50% гражданска квота в ДКЕВР и във всички останали държавни контролни регулаторни и лицензионни органи, с право на блокираща квота, да се премахване на ДДС върху електроенергията, да се направи пълно разследване на дейността по време на последния Министерски съвет от 2009 и досега за сключените приватизационни сделки, концесии, облигационни заеми, усвояване на еврофондовете и заменки, както и на предишните правителства.

Гражданите искат незабавно въвеждане на електронното правителство. Те са категорични, че трябва да има възможност за сваляне на имунитета на народните представители и трябва да се въведе правото на отзоваване на депутатите. Те настояват за незабавна среща с президента Росен Плевнелиев, на която да могат да представят всички си искания, която да бъде излъчвана по националната телевизия и националното радио при пълна прозрачност. Гражданите искат в срещата да участват всички инициативни комитети от цялата страна, но са категорични, че на нея не трябва да присъстват представители на политически партии. http://news.bgnes.com

НОВО РАЗКРИТИЕ ЗА ШЕФКАТА НА ДКЕВР КОМПРОМЕТИРА ВИСШИТЕ КАДРИ НА ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ

КАКВО ПИШЕ В ЛЕТОПИСИТЕ ЗА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ ПРЕЗ... 805 ГОДИНА

 


Сходни връзки

Протестиращи искат среща с президента, но без партии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди