изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:01 EEST
ПРОЕКТ „ИСКАМЕ И МОЖЕМ” ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРА В 9 УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО    
ОбразованиеПроект „Искаме и можем” по бюджетна линия „Достъп до образование и обучение на групи в неравностойно положение” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2007 – 2013 г. ще реализира община Генерал Тошево, съобщиха от кметството.

Договорът с МОМН за реализацията на проекта е подписан на 5 февруари. С реализацията на проекта се предвижда чрез провеждане на клубни и кръжочни форми да се осъществи допълнителна образователна подкрепа на застрашените от отпадане ученици. Друга задача, която той си поставя, е да се подобри подготовката на учителите за работа в мултикултурна среда и за обучение на деца билингви.

Предвижда се с изучаване на фолклорното богатство на различните етнически групи, живеещи на територията на общината, да се подпомогне процеса на културно самоопределяне на учениците и техните семейства, да  се изгради у децата самочувствие и увереност в способностите и възможностите им.

Партньори по проекта са СОУ „Н. Й. Вапцаров”, ОУ „Хр.Смирненски”, ОДЗ „Пролет” и  ЦДГ „Първи юни” в град Ген. Тошево, ОУ „Хр. Ботев” в с. Кардам, ОУ „Васил Левски” в с.Преселенци, както и детските градини в селата Василево, Присад и Пчеларово.

Идеята на проекта е чрез опознаване на културното многообразие и чрез осигуряване на публичност на дейностите по проекта, да се променят обществените нагласи за по-голяма толерантност към децата от малцинствените етнически групи. С активизиране подкрепата на родителската общност се цели намаляване броя на отпадащите от образователната система ученици. НДТ

     

 


Сходни връзки

ПРОЕКТ „ИСКАМЕ И МОЖЕМ” ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРА В 9 УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЩИНА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди