изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:33 EEST
Секс, лъжи и отношения    
Любопитно В книгата „The Normal Bar", която е най-мащабното проучване в света на романтичните отношения с над 100 000 анкетирани души, авторите доказват, че дори когато двама партньори са в идеални отношения, доверието помежду им е нестабилно.

Изследването е проведено през 2011 година с помощта на мощен интерактивен инструмент за проучване, наречен OnQ и с подкрепата на медийните партньори от „Huffington Post", "Рийдърс Дайджест", AOL и др.

А ето и изводите от книгата по темата за връзките, доверието и сексът:

Имате ли доверие на партньора си?

Едва 39% от жените в това проучване напълно се доверяват на партньорите си, в сравнение с 53% от страна мъжете. Какво не е наред в тази картина? Защо има разлика между половете и защо нивата на доверие са ниски като цяло? Може би причината е в това, че много от хората интуитивно знаят или са научили от опит, че техните съпрузи/партньори имат потенциал да флиртуват/кръшкат.

Жените в хетеросексуалните отношения знаят това, което много проучвания са доказали, а именно, че мъжете са по-склонни да правят секс извън сериозната си връзката и това обяснява по-високия процент на жените, които се съмняват в честността и верността на партньора си.

От друга страна, почти половината от мъжете също подозират своите половинки в лъжи. И мъжете и жените смятат, че техните партньори ще скрият неприятните истини и че ще се налага буквално „да копаят", ако искат да разберат какво всъщност се случва във връзката.

Лъжете ли понякога партньора си?

Близо три четвърти от участниците в проучването (75% от мъжете и 71% от жените) твърдят, че са излъгали своите партньори в една или друга степен. Само 27% от анкетираните са заявили, че никога не са лъгали половинката си. Дали лъжите се отразяват негативно върху качеството на връзката? Вероятно не. Дори сред изключително щастливите двойки 69% от мъжете и жените казват, че не са били честни винаги спрямо своя партньор.

Но фактът, че дори и хората с щастливи взаимоотношения лъжат във връзките, има нужда от допълнително разглеждане. При повечето двойки единият лъже с цел да запази мира в семейството или за да защити чувствата на другия.

Тези 27%, които никога не лъжат, може да се окажат надценени и всъщност да са жестоко откровени със своите половинки. От друга страна, мъжете и жените, които премълчават истината, може да се окажат по-любящите партньори. Дори и добронамерените лъжи, обаче, могат да навредят на отношенията, ако лъганият партньор сметне, че е имал пълното право да знае истината. Не винаги е лесно да се прецени, коя лъжа е разумна и коя - осъдителна.

Лъжете ли за чувствата си?

Очаква се взаимоотношенията между мъж и жена да бъдат отворени и честни, но 59% от мъжете и 56% от жените лъжат за чувствата си. Половината от всички партньори задушават не само емоциите си, но и дават подвеждаща обратна връзка за това какво се случва в главата и сърцето им. Както можете да предположите, нещастните хора лъжат най-много.

В действителност, 72% от нещастните партньори не споделят истинските си чувства със своите партньори. Дали тази емоционална измама е причина или следствие на общото нещастие е много трудно да се определи. По-изненадващото в случая е, че 48% от изключително щастливите партньори също лъжат за чувствата си.

Лъжете ли за сексуалните умения на партньора си?

Жените са по-склонни да ласкаят сексуалните умения на партньора си. 43% от дамите не казват истината затова, какво точно мислят за представянето в леглото на половинката си, в сравнение със само 28% от мъжете. Най-вероятната причина за това не е, че жените са по-добри любовници, а по-скоро, защото чувстват по-голяма нужда да защитят чувствата на партньора си.

Когато човек се усеща несигурен, той може да има трудности при получаване на ерекция, така че е в интерес на жените да изричат тези „бели лъжи", за да повишат сексуалното самочувствие на своя любим. Лошата новина е, че само при една честна комуникация в леглото реално нещо може да се промени към добро. Лъжата води до по-малко скандали, но и до по-малко оргазми!

Както можете да очаквате, сексуално недоволните мъже и жени са почти два пъти повече (с 50%) от тези, които са сексуално задоволени от партньорите си (те са 27%).

Четете ли електронната поща на вашия партньор?

Повече от половината (54%) от жените и 49% от мъжете четат електронната поща на своята половинка. Няма значение дали са щастливи или нещастни във връзката си. Изглежда всеки втори се изкушава да надникне в личните съобщения на своя любим.

Лъжете ли за това къде сте били?

Половината от всички мъже и 36% от жените твърдят, че понякога скриват истината къде точно са били и какво са правили.

http://www.tialoto.bg

 

 


Сходни връзки

Секс, лъжи и отношения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди