изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:49 EEST
Хиляди българи у нас и в чужбина излизат на протест    
Общество  Хиляди български граждани ще излязат на национален протест днес, за да се обявят срещу монополите и държавната политика в енергийния сектор. Националният протест е под наслов "Да запалим монополите" и започва от 11 часа.

На среща в София и Сливен в събота организационни групи от различни градове обсъдиха исканията на народа и заявиха, че ще те бъдат връчени на президента Росен Плевнелиев, който отвърна на поканата им и каза, че ще излезе сред тях.

Протестиращите настояват за: Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители, клиенти на ЕРП-тата, топлофикация и ВиК до установяване легитимността на сметките.

Протестиращите настояват ЕРП-тата да преминат в ръцете на държавата и премахване на всички посредници, като НЕК поеме техните функции; разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар и разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и гражданите.

"Не искаме служебно правителство. Искаме предсрочни избори. Искаме създаване на програмен кабинет", заявиха вчера активисти на национална среща в Сливен.

Националният протест тази неделя ще има два лъча, единият ще тръгне от "Орлов мост", а другият - от сградата на икономическото министерство. Хората от двата лъча се очаква да се обединят пред сградата на Народното събрание.

Протест освен в България, ще има и в чужбина. Българите, живеещи извън границите на страната, се обединяват в социалната мрежа Фейсбук и заявяват, че въпреки че са далеч от родината, те не забравят, че са българи. Протести в Атина, в Дюселдорф, в Лондон, Дъблин, Мадрид ще има пред български посолства, а тези които нямат възможност да присъстват на мирните демонстрации, са призовани да запалят свещ или да напишат плакат, да се снимат до него и да публикуват снимката в някоя от социалните мрежи.
 
Междувременно в София ще има още две прояви. За същия час е насрочен протест срещу банковия произвол и безхаберието на БНБ пред сградата на банката на площад Княз Александър I Батенберг.
 
В 12 ч. пък от пилоните на НДК ще тръгне протестно шествие под надслов "На БУНТ срещу високите сметки", организирано от ВМРО.
 
СДВР призова гражданите към мирен протест. От столичната полиция апелираха към раазграничение от  прояви на агресия, "както и да се дистанцират от провокации".

Вчера от БСП съобщиха, че в партията постъпвали множество сигнали за масово изкупуване на боксове, бухалки, бомбички, за мобилизация на различни клубове, които се занимават с бойни изкуства, за днешния национален протест. За тревожните сигнали е информиран президентът Росен Плевнелиев от лидера на партията Сергей Станишев. Социалистите призоваха гражданите да не допускат провокации. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Хиляди българи у нас и в чужбина излизат на протест | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди