изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 11:44 EEST
Окръжен съд – Добрич, призна финансова санкция, наложена на български гражданин, нелегално работил в Германия    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, призна постановеното от Главна митница – Розенхайм, Федерална република Германия решение за налагане на финансова санкция на Иван М. С. от с. Жегларци, община Тервел за административно нарушение. Той трябва да заплати 767,66 лв., колкото е равностойността на 392,50 EUR към датата на влизане в сила на решението. От тях 250 EUR са глоба, а останалата част - разходи за воденото срещу него административното производство.

Окръжен съд – Добрич разпореди след влизане в сила на решение му за признаване на финансовата санкция, то да бъде изпратено за изпълнение на Националната агенция за приходите. Тя трябва да съобщи на съда след приключване на изпълнението му, за да бъде уведомен за това органът, който го е издал в Германия.

Главна митница – Розенхайм, е санкционирала българския гражданин за това, че е работил незаконно. Решението й е издадено на 01.09.2011 г., а влязло в сила на 16.09.2011 г.

Признаването му бе поискано чрез издадено от Федералната служба Правосъдие на Германия Удостоверение по Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансови санкции в страните – членски на Европейския съюз.

То посочва, че при извършване на проверка по германския Закона за работа на черно и незаконната заетост, Иван С. е бил намерен на 07.07.2011 г. да работи във фирма на територията на Бад Аделхолцен, провинция Бавария. Българският гражданин е декларирал, че има самостоятелен бизнес и е представил регистрация за занаятчийска дейност. Предвид това не се нуждаел от разрешително, за да работи там. Проверката обаче показала, че той има наемни трудови отношения с фирма от Хамбург и се явява наемно лице, за което е необходимо разрешително за работа. Той не притежавал, нито бил подал молба за получаване на такова. Незаконната заетост продължила малко повече от два месеца.

Решението на Окръжен съд – Добрич, за признаване на финансовата санкция подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

25.02.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, призна финансова санкция, наложена на български гражданин, нелегално работил в Германия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди