изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:28 EEST
ВМРО: Ако Плевнелиев не се прояви като политическа личност, ще му искат оставката    
Политика

Президентът Росен Плевнелиев трябва да покаже сега дали е марионетка на ГЕРБ или е истински държавен глава, каза пред Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "Ако Плевнелиев не се прояви като политическа личност, хората ще му поискат оставката и хаосът ще стане още по-голям", смята Каракачанов.



Президентът Росен Плевнелиев трябва да покаже сега дали е марионетка на ГЕРБ или е истински държавен глава, каза пред Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Ако Плевнелиев не се прояви като политическа личност, хората ще му поискат оставката и хаосът ще стане още по-голям", смята Каракачанов.

Ако искаме улицата да се успокои, от президента трябва да бъдат казани няколко конкретни цели, които ще стоят пред идващото служебно правителство и които се искат от протестиращите, уточни той.

"Българският президент няма време да се бави. Пускат се слухове, че ГЕРБ може да се мъчи да създава нова правителство. Видно е, че ГЕРБ изчерпа ресурса си на доверие и потенциала си от кадри. Четири години Симеон Дянков обяснява самодоволно и с нахален тон как българите са стабилни", добави Каракачанов.

"Протестът е протест срещу някакво статукво. Протестът не може да се състои от една малка групичка младежи с бира или с боксове, както съобщава полицейската сводка", заяви пред Нова телевизия .

"Точно такива хора отблъскват гражданите от протестите", поясни той.

Карактачанов определи политиката на правителството в оставка за идиотска и каза, че тя е тотално сбъркана щом четири години няма 20 лв. за пенсионерите.

Лидерът на ВМРО заяви още, че българите трябва да започнат да мислят, когато избират управляващите, а не да се доверяват на розовите обещания.

"Отговорността на президентската институция в момента е огромна", каза още Каракачанов.

"За 23 години нито едно българско правителство не защитаваше българския национален интерес, необходими са ни патриоти, мислещи демократично. Ако Плевнелиев подбере такива хора за служебно правителство, той ще направи нещо много важно. Затова на предстоящия Консултативен съвет участващите трябва да излезат с няколко важни решения-за промени в политическата система, за доходите на хората, за монополистите", атализира лидерът на ВМРО.

Той обаче предупреди, че гражданите трябва повече да мислят, когато гласуват, защото това правителство, както и предходните, не ги е избрал Светия синод, а те. Нека си направят свои представителства и да участват в демократичния процес на изборите, да участват с личности, доказали своя професионализъм и патриотизъм, препоръча Каракачанов. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ВМРО: Ако Плевнелиев не се прояви като политическа личност, ще му искат оставката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди