изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:57 EEST
ЖЕЛЯЗНАТА ЛЕЙДИ ОТ БАЛЧИК С НОВ НАЦИОНАЛЕН РЕКОРД    
СпортСилно откриване на държавното първенство по зимни хвърляния направи състезателката от балчишкия клуб по лека атлетика “Черно море – 2005” Екатерина Димова. В първата дисциплина от шампионата – хвърляне на чук за девойки младша възраст, още в първия си опит, тя изпрати 3-килограмовия уред на 51.80 см. С това 14-годишното момиче шашна съперничките си и всички присъстващи на стадиона за хвърляния в Града под тепетата.

Възпитаничката на треньора Андриан Андреев подобри с почти шест метра националния рекорд, поставен от нея през юни миналата година. Втора, с постижение от 44.97 м е Антония Щерева от “Атлет” Карнобат. На стълбичката на победителите се качи и Мелиса Мартинова от ЛК “Виа Атлетикс-Разград”, която е с най-добър опит от 37.46 м. На сектора за хвърляне на чук се явиха 13 от заявилите участие 21 девойки младша възраст.
С един златен и един сребърен медал приключиха първия ден от шампионата по зимни хвърляния в Пловдив мъжете от балчишкия клуб по лека атлетика “Черно море – 2005”. Републикански шампион в дисциплината хвърляне на чук при юношите старша възраст стана Даниел Джахани. Той изпрати уреда на 52,84 м и заслужено се изкачи най-високото на стълбичката. На второ място, с постижение от 50,20 м, е Петър Крумов от “Черно море Атлетик” Варна. Трети е Михаил Димитров от добричкия клуб “Добруджа-99”. Той записа най-добър резултат от 48,56 м. В шестицата влязоха още двама балчиклии - Янислав Григоров и Вилимир Караиванов, осмо и десето място са също за спортисти от Белия град.
Притежателят на националният рекорд в хвърлянето на чук при юношите старша възраст - Айхан Апти, се окичи със сребро при мъжете. Републикански шампион стана състезаващият се за КЛАСА Здравко Димитров, който до 2011 г. носеше екипа на СКЛА “Черно море – 2005”. Първите двама във финала на хвърляне на чук при мъжете подобриха личните си рекорди. Здравко изпрати уреда на 67.66 м, а Айхан - на 63.13 м. На трето място е хвърлячът от КЛАСА Иван Ангелов с 52,71 м. Четвърти е друг балчиклия – Борис Йорданов, а сред първите осем се наредиха още трима възпитаници на треньора Андриан Андрев.

 

 


Сходни връзки

ЖЕЛЯЗНАТА ЛЕЙДИ ОТ БАЛЧИК С НОВ НАЦИОНАЛЕН РЕКОРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди