изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:09 EEST
Критична обстановка в Пиринско заради дъжда    
Новини

Критична е обстановката в Благоевградска област след падналите през изминала нощ обилни валежи на територията на Югозападна България, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Преляха реки край Благоевград, Разлог, Симитли, за щастие няма пострадали. Цяла сутрин огнеборците отводняват залети от придошлите води къщи, дворове и производствени цехове в жк "Струмско" в Благоевград. Хиляди литри вода, идващи по бул. "П.К. Яворов" се изсипаха в квартала. Придойде и река Поповска край село Покровник на 5 км западно от Благоевград.



Край село Селище е вдигната 5-метрова дига за защита от срутване на земна маса. Вече е изградено защитно съоръжение и на река Поповска край село Покровник. Спасителните екипи помагат за разчистването на срутена земна маса край Сандански и на пътя Петрич – Тополница.

Нивото на Струма започна да се покачва към 9 часа тази сутрин от изливащите се в нея реки-Рилска, Благоевградска Бистрица, Железничка, Сушичка. От Крупнишка планина придошло дере заля дворове, по улиците потече вода като река. Река Сушичка при село Черниче, община Симитли, Евроселото на 2012 започна към 11 часа да подкопава моста до кафе Роялу, където премиерът в оставка прие преди 20-ина дни кметовете.

Река Струма скъса временната дига край Симитли, където реката бе отбита за изграждане подпорна стена на ГП Е-79. Водите на реката заляха пътя при отбивката на Е-79 за село Долно Церово и Джалева махала на село Железница. Водата носи дървета, но все още е далеч от критичното ниво при наводнението в нощта на 4 срещу 5 декември 2010 г. Тогава Струма отнесе платното на ГП Е-79 в Кресненското дефиле, загина един човек.

Реките в Разлог и Баня преляха тази сутрин вследствие на обилните дъждове. Общината е предприела спешни мерки по предотвратяване на бедствията, причинени от завишеното ниво на реките. По разпореждане на кмета на Разлог Красимир Герчев са съсредоточени техника и хора над Разлог, за да се намали нивото на водите на река "Язо" в рамките на самия град.

Водите на реката заляха моста на ул. "Шейново" и ул. "Стефан Стамболов". Диги от чували с пясък защитават къщите до парка на ул. "Христо Ботев" от придошлата река "Язо", съобщиха от пресцентъра на общината. В село Баня, община Разлог реките "Малко Глазне" и "Пихла" излязоха от коритата си. На място е изпратена допълнителна техника и хора, за да се избегнат по-големи щети. Община Разлог изпълнява проект за укрепване коритото на река Пихла. В участъците, където реката е укрепена няма опасност за местното население и техните жилища. В неукрепените участъци, като зоната около бившия консервен завод реката е неконтролируема. /БГНЕС

http://video.bgnes.com

 


Сходни връзки

Критична обстановка в Пиринско заради дъжда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.14 секунди