изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:12 EET
БАЛЧИКЛИИ СЪЩО ИЗЛЯЗОХА НА УЛИЦАТА    
Новини

Повече от 500 балчиклии излязоха на организирания протест срещу монополите в България, с което се присъединиха към десетките градове, където хората протестираха в неделя.



Шествието, координирано във фейсбук през последната седмица, тръгна в 11 часа от ЖК "Балик" в посока центъра на Балчик, където се проведе и планиран предварително митинг. На него бе прочетено обръщение към президента Росен Плевнелиев и медиите с искания за промяна на изборния закон, прекратяване на съдебните дела срещу клиентите на електроразпределителните дружества, топлофикация и ВиК. Протестиращите поискаха премахване на всички посредници при доставката на ток, а държавата да поеме работата на сегашните ЧЕЗ, Енерго-Про и EVN. В обръщението се настоява държавата да сложи ръка и върху водоснабдителните дружества.

На митинга бяха чути и екзотични искания като това следващите депутати да минават на кастинг, а желаещите да стават общински съветници да декларират месечен доход от 5 000 лева през последните пет години, мераклиите за кметския стол - 10 000 лева, а желаещите за парламентарно място да са изкарвали по 50 000 на месец лева.

Протестиращите дадоха дума, че следващата неделя отново ще излязат на улицата. НДТ

 


Сходни връзки

БАЛЧИКЛИИ СЪЩО ИЗЛЯЗОХА НА УЛИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди