изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:29 EEST
Райчинов: Пламен Цеков ще е вторият, заслужил титлата "българоубиец"    
Здраве Ако някога излезе цялата истина за Пламен Цеков, той ще е вторият човек в българската история, заслужил титлата "българоубиец". НЗОК е най-стабилният монопол в страната, няма ли договор с нея здравната система спира да работи, а ни призовава д-р Цеков към това, отказваме лечение и караме хората да си плащат.

Това заяви д-р Цветан Райчинов, председател на Българския лекарски съюз (БЛС), предаде репортер на БГНЕС. Когато си откраднал 2 млрд. лв. от здравето на гражданите не може да ти се потърси отговорност, каза Райчинов по повод председателя на НЗОК. Според него поведението на Цеков свидетелства за това колко арогантен може да бъде един политик, когато му се даде да управлява една структура и той я приема като своя. Само след 3 дни този човек ще остане напълно безконтролен, в момента, когато се разпусне парламентът няма сила, която да въздейства върху него, добави д-р Райчинов.

Той не разбира, че не е Господ и с методиките, които въведе в Касата след като свърши лимита на даден лекар или лечебно заведение единствено НЗОК и еднолично той ще решава дали някой болен дали да се лекува или не, каза още председателят на БЛС. Тези методики за финансиране от страна на НЗОК, ясно се разбра, не са правени в Касата, правени са във финансовото министерство и са копие на методологията от 2010 г., обясни той. Д-р Райчинов припомни, че през 2010 г. на два пъти е трябвало да бъде актуализиран бюджетът на Касата, както и тогава се е стигнало до първия лекарски протест.

След проведено запитване и гласуване от 324 делегати на БЛС от цялата страна 284 са гласували за оставката на Пламен Цеков, обяви д-р Райчинов. Той заяви, че от БЛС нямат предложение за кандидат за управител на НЗОК, нито имат желание да излъчват такъв. В България има достатъчно кадърни, знаещи и можещи хора, в рамките на един час може да се гласува оставка и да се назначи нов управител, каза Райчинов. Ако не могат да намерят кадърен управител, да се върнат назад, имало е много управители на НЗОК, все някой от тях ще може да се справи, добави той. Очаквайте подробности. / http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Райчинов: Пламен Цеков ще е вторият, заслужил титлата "българоубиец" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди